Kamratmöte med drömfrispark och bitter eftersmak — här är betygen

Kamratmöte med drömfrispark och bitter eftersmak — här är betygen

Två anrika föreningar drabbade samman i en underhållande och känsloladdad dust på Gamla Ullevi, där vädergudarna spelade ett spratt. Den varma hyllningen till Svennis övergick i ett bitande aprilregn. Efter 20-talet minuter förvandlades det till värmande vårsol, innan det återvände i dugg-format. Temperaturen gick i vågor. Så även Pekings spel.

Svagt bolltempo och defensivt stök på högerkanten innebar att för dagen helvita Snoka hade påtagliga problem i den första halvleken. Traustasons drömfrispark kom som en blixt från klar himmel. Kvitteringen strax före halvtidsvisslan var för enkel, men likväl logisk. Tilldömd straff och elva mot tio över en halvtimme räckte inte för att alla poäng skulle följa med lagbussen hem till Östergötland. Spelmässigt var det ett tydligt fall framåt jämfört med hur det sett ut mot Mjällby och GAIS. Att den allra mest intensiva forceringen uteblev ger detta Kamratmöte en bitter eftersmak. Här följer mina spelarbetyg:

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

Oscar Jansson 3
Stod för ett par fina, tidiga parader, om än på skott som han skulle rädda. Bra kontroll i luftrummet och godkänd bolldistribuering. Kan inte lastas för målet.

Daniel Eid 2
Fick tidiga problem på sin kant, där Göteborg överbelastade så länge de var fulltaliga. Defensiven blev bättre efter hand. Framåt såg vi däremot inte röken av norrbaggen, förutom när han krutade bollen i ribban i slutskedet.

Max Watson 3
Hjälpte till att tämja hotet på Pekings högerkant och var generellt sett en trygg punkt som vann de flesta dueller. Dessvärre inte den som föranledde bakåtmålet. Det drar ned betyget.

Amadeus Sögaard 2
Kul att Amadeus fick chansen. Synd att han inte riktigt tog den. Passningsspelet var skakigt och det var uppenbart att den enfotade sångfågeln hämmades av att lira till vänster i mittlåset. Däremot bidrog han med såväl följsamhet som aggressivitet, som tidigare saknats. Lär få fler chanser.

Yahya Kalley (Ut 80) 2
Nyttjade styrkan och snabbheten i ett par fina löpningar med boll. Utöver några vunna frisparkar finns emellertid mer att önska av slutprodukten. Relativt oprövad defensivt, aningen svajig vid något tillfälle.

Ismet Lushaku 2
Det finns mycket boll i Lushaku. Köpte tid åt sina lagkamrater när han spelade enkelt. Satte dem i knipa när han spelade svårt. Bollskickliga Ismet kan på sikt bli en utmärkt lösning centralt, men då behöver han tuffa till sig duellspelet.

Isak Ssewankambo (Ut 80) 4
Sjukt nog var det Isak Ssewankambos allsvenska debut i Peking-tröjan som vi bevittnade på Gamla Ullevi. Några premiärnerver var det dock inte tal om. Ssewankambo var en av planens bättre spelare och använde sin fysik exceptionellt både med och utan boll.

Joseph Ceesay 3
Att snabbheten är storebror Ceesays spetsegenskap kommer vi att få anledning att återkomma till under våren. Kom runt på högerkanten vid upprepade tillfällen och låg bakom Trondsens första varning. Leveransen från flanken var av blandad kvalitet.

Arnór Ingvi Traustason 4
Tilldelades en fri roll à la 2015. Hamnade inledningsvis i de passningsskuggor som Vito vanligen vistas i, men såg till att aktivera sig själv. Detta genom att falla djupt eller att ta ett kliv ut till höger. Frisparkspärlan var ett konstverk värt att veva om och om igen. Snuddar på en femma. Matchens IFK:are.

Tim Prica (Ut 90+9) 2
Prica var inte överdrivet involverad i spelet, men så fort han fick bollen vid sina fötter svettades det västkustska försvaret. Med två brända superlägen och en bommad straff är det dessvärre omöjligt att kvittera ut ett godkänt betyg med målproduktion som huvudsyssla. Mot Elfsborg rasslar det i maskorna!

Totte Nyman 3
Håller hög klass i det felvända spelet. Gav laget andrum när Göteborg tryckte på genom att vinna sina dueller. Fixade straff och utvisning. Visade vilja i presspelet och gjorde mycket rätt i spelet utan boll. Läderkulan och Totte är däremot inte bästa vänner. Inte nätmaskorna och Totte heller. Godkänt, inte mer.

Inhoppare:
Marcus Baggesen (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Isak Andri Sigurgeirsson (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Carl Björk (in 90+9)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Anton Eriksson
Dino Salihovic
Jesper Ceesay
Laurent Shabani
Ture Sandberg

IFK Göteborg - IFK Norrköping 1-1 (1-1)
Första halvlek: 1-0 Arnór Traustason (33’), 1-1 Paulos Abraham (40’)
Andra halvlek: -
Skott: 7-13
Skott på mål: 4-7
Hörnor: 6-7
Varningar Göteborg: Sebastian Ohlsson, Paulos Abraham, Anders Trondsen, Elis Bishesari
Varningar Norrköping: -
Utvisning Göteborg: Anders Trondsen (dubbla varningar)
Publik: 16 861
Domare: Adam Ladebäck. Godkänd. Dömde definitivt inte till Snokas nackdel.

Den resultatmässiga rutschkanan på planen återspeglas inte på Gamla Ullevis läktare. Ett
imponerande tryck, inte bara från klacken, redan under uppvärmningen och en synnerligen värdig hyllning av den store Sven-Göran Eriksson. För det, och för min allra första pressläktarupplevelse vill jag passa på att tacka IFK Göteborg.

Kamrater — nya tag redan på torsdag!
 

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-04-20 21:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Höstrysaren fortsätter för Peking!
Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås