Krönika: borde Linderoth ha tagit bussen istället?
Rönnberg går (på vatten) till Färöarna.

Krönika: borde Linderoth ha tagit bussen istället?

Varberg flög hem från Luleå - sen sket sig allt.

Totalt sex segrar i fjol. Varav fyra mot motståndare på samma nivå, tre stycken i allsvenskan. Senaste vinsten i tävlingssammanhang den tredje september 2023. 

Efter förlusten mot Tvååker för två veckor sedan tänkte jag skriva om att BoIS bara fortsätter förlora och hur viktigt det vore att få sätta lite “vinnarkultur” igen. Sen kom den övertygande insatsen mot Falkenberg och det kändes skönt att få slippa den negativa infallsvinkeln. Därefter total dominans mot Luleå i cupen - mer krävdes inte för att den här krönikören skulle börja sväva iväg

Så jävla lättlurad. Igen. Sanningen är väl att det mesta känns sig likt från i fjol när Varbergs BoIS möter lag på samma nivå. Väldigt svårt att vinna, drar på sig flest frisparkar i matcherna och jodå..precis som ifjol, fortsätter dra på sig de de där jäkla straffarna.

- De kommer in med ett jävla tryck och det ligger ett mål i luften. Vi vinner inte en andraboll. De tryckte ner oss och var först på allt. Vi får ta lärdom av det här - att komma in i matchen på rätt sätt, sa Joakim Lindner till HN. 
- Tyvärr är det inledningen av matchen som sabbar för oss. Vi gör inte saker som vi sagt innan, att vi ska vara aggressiva och sätta tonen på matchen, fyllde Tobias Linderoth i.

Nu tror väl inte jag att varken veteranen Lindner eller tidigare landslagsmannen Linderoth behöver ta lärdom om att man ska vara på tå från start, utan dessa uttalanden kan snarare sorteras in under kontot för bortförklaringar. Tillsammans med en annan av varbergstränarens kommentarer till HN:
-Jag vet inte om förklaringen är att vi varit i Luleå i två dagar och flög hem sen, men man får inte starta fotbollsmatcher på det här sättet, då blir alla matcher jobbiga. 

Ja, kanske borde BoIS tagit bussen istället?

När sedan Linderoth går på med att
"Jag vill inte ge dem något ”bra konto”. De hittar ut med sina diagonalbollar hit och vann andrabollar, det var det enda de gjorde. Ett simpelt sätt att spela fotboll på" - då börjar det nästan kännas pinsamt.

Det jag såg igår var till stora delar kvalitetsskillnad. Möjligen kan skyllas på att Varberg i större utsträckning har ett nytt lag att spela ihop men precis som BoIS så har Öster en ny tränare för i år - Martin Foyston tidigare i Häcken.  

Positivt att ta med sig från gårdagen var ännu en gång målskytten Isak Bjerkebo och jag tycker att Anton Kurochkin gör ett piggt (och skottvilligt) inhopp i andra halvlek. 

I veckan blev Vilmer Rönnberg också den senaste i raden som fått lämna BoIS. En 21-årig mittback som jag ändå tycker sett klart intressant ut i flera matcher och som även kan sägas ha en klart större utvecklingspotential än vissa andra i backlinjen. 

Den här gången fick BoIS i varje fall in en vidareförsäljningsklausul, kruxet är bara att Rönnbergs kontrakt på Färöarna endast löper i 1 år. Så sannolikheten att klausulen kommer att ge någon framtida avkastning känns oanständigt låg.

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-02-25 09:17:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS