Krönika: ensammast i Sverige?
Ismet Lushaku - god för "topp 5 ligor" på sikt enligt ordförande Persson.

Krönika: ensammast i Sverige?

Nej då, inte bara Fans Corner har det rörigt med begreppen gällande Varbergs BoIS.

Det diskuteras managers i fredagens poddavsnitt av Fans Corner och jag funderar på varför inte Jocke Persson nämns. Som framgångsrika sportchefer lyfts bland annat IK Sirius Ola Andersson som etablerat klubben i allsvenskan med hjälp av "små medel", Mjällbys Hasse Larsson och Patrik Werner i Degerfors.

Jocke Persson? Ingenting. 

Till slut vaknar Pär Hansson och menar att vi inte får glömma Joakim Persson och Varbergs BoIS när det gäller att fynda i de lägre serierna
 -Men är det inte Martin Pringle som varit sportchef där, och Thomas Askebrand är på väg att ta över fyller Alexander Axén i?
Men borde ni inte nämna Pringle då tänker jag samtidigt som Hansson menar att i Varberg är det väl Joakim Persson som är inblandad i alla beslut.

Ja OK. så vi har alltså en tränare i Joakim Persson som inte kvalar in för att kallas manager eftersom han, enligt poddmedlemmarna, likt många andra svenska tränare gillar att vara mycket "på fältet". Och han är heller inte sportchef eftersom han inte har den titeln, fastän alla vet att det egentligen är han som är mannen bakom allt. Så därför ramlar han lite mellan stolarna när de mest framgångsrika lagbyggarna inom svensk fotboll ska koras. 

För IK Sirius i all ära. Med en omsättning på 74 Mkr (2021) är man ganska långt före Varbergs Bois som omsatte 47 Mkr och (ta i trä) är på väg mot sin fjärde raka allsvenska säsong. Och när sedan Pär Hansson avslutar det hele med att nämna att Varberg lyckats bra med att hitta spelare från lägre divisioner som "gör det bra i just Varberg efter deras förutsättningar men inte kommer vidare till andra allsvenska klubbar" kommer jag att tänka på det där mejlet som Jocke skickade i somras. Listan över spelare som lämnat under de senaste 2-3 åren och som fyllts på med dett par namn sedan dess:

-Tobias Carlsson, BK Häcken (nu tillbaka på lån hos BoIS)
-Robin Book, Örebro (nu i J-Södra)
-Nahom Netabay, IK Sirius (nu i Kalmar)
-Adama Fofana, Dijon FC
-Erion Sadiku, FC Genoa (nu i ÖIS)
-Jean Carlos de Brito, Norrköping
-Ryan Moon, Golden Arrows 
-Albin Mörfelt, Vålerenga (nu i Mjällby)
-Albert Ejupi, Helsingborg (nu i TSV Hartberg, Österrike)
-Astrit Selmani, Hammarby (nu i Israel)
-Gustaf Norlin, IFK Göteborg
-Keanin Ayer, Sandefjord
-Tasreeg Matthews, IK Sirius
-Montader Madjed, Hammarby (Hammarby TFF) 

Så nog finns där lite hemläxa gällande Varbergs BoIS att göra för den gode Pär Hansson. Fast det är han inte direkt ensam om i fotbollssverige.

 .
 


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-09-25 17:47:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS