Grimsta IP, 2023-05-21 15:00

Brommapojkarna - Varbergs BoIS
2 - 1

Krönika: som Lasse Lager utan resultat
Hm, hur vänder vi nu det här grabbar?

Krönika: som Lasse Lager utan resultat

När börjar Jocke på CMORE?

Robin Tranberg i en ny roll som toppforward.

Förutom att det är ett fattigdomsbevis kan jag inte låta bli att tänka på Lasse Lagerbäck. Här hade alltså Joakim Persson möjligheten att ge startplatsen till 19-årige anfallaren Dion Krasniqi men valde en rutinerad trygghetslösning på en ovan position. Det är så mycket "Olof Mellberg på högerbacken" att det bara skriker om det. 

Men i motsats till Lagerbäcks tidigare trixanden så gav det inget resultat. Det är också en laguttagning som för bara drygt ett år sedan hade känts som en omöjlighet för en tränare som Joakim Persson. Men som sagt, att vi har blivit som dom andra har aldrig känts tydligare än igår.  

Huruvida Dion Krasniqi är en startman för allsvenskan är så klart omöjligt att avgöra av det som utspelade sig på Grimsta. Men den avslutskvalitet han visade upp vid reduceringen fram till 1-2 mot BP har i varje fall ingen annan visat upp i år.

Och på tal om kvalitet så är det fortfarande svårt att förstå vilken av Varbergs offensiva pjäser som skulle vara bättre än de i trion Filip Bohman, Jaheem Burke och Simon Karlsson Adjei som BoIS släppte iväg med tid kvar på kontrakten. Ganska lång tid också i ett par fall.     

Annars är reflektionen att Varberg i första halvlek blåstes av banan av ett mycket passningsskickligt lag som dessutom hade fördelen av att spela på sitt snabba konstgräs. Likheten med malmömatchen (jo ni läste rätt) var slående.

För att återvända till Olof Mellberg så är hans BP är ett mycket spelskickligt lag och deras nuvarande femteplacering i allsvenskan är ingen slump. Just BP verkar passa Mellberg som handen i handsken. För precis som när han tog upp laget till allsvenskan för några år sedan så verkar han åter ha hittat en tydlig struktur

Eller kanske är det Mellbergs omdiskuterade kommenterande på CMORE som ger effekt? Något som Jocke Persson i så fall också borde prova? För just nu är det svårt att se några andra mirakelkurer som ska rädda Varbergs BoIS kvar i allsvenskan 2024.

Fyra lag på nedre halvan kvar att möta innan serien vänder är så klart något som kan tolkas positivt i allt elände. Problemet för BoIS del är väl bara att det i ett par fall är "fel" lag som ligger därnere. 


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-05-22 20:12:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS