Krönika: syntpop och Southampton

Krönika: syntpop och Southampton

När Varbergs BoIS skakade om IFK Göteborg rejält.


Varbergs BoIS avslutade sin 4-åriga allsvenska sejour med ännu en förlust. Men man föll verkligen med flaggan i topp när Göteborg avgjorde i den 95: e minuten och säkrade sitt allsvenska kontrakt. 

Och det var väl lite så jag hade förväntat mig, att det inte skulle bli någon promenad vid Nöjesparken för IFK. I motsats till Alexander Axén som menade att det fanns “noll chans” att Göteborg inte vinner och att Varberg helt saknar kvaliteter. Kanske borde Axén fokusera lite på sin syntpop och Southampton istället?

För att det faktiskt finns kvalitet i laget visar BoIS upp av och till, idag framför allt under den inledande kvarten. I andra halvlek gav också vår nye målmaskin Hampus Zackrisson Varberg ledningen efter ännu en nick på ännu en välavvägd frispark av Ismet Lushaku. Efter paus hade BoIS även tre frilägen. Pontus Dahlberg fick briljera med fotparader på både Anton Kurochkins och Mads Borhcers avslut och Dion Krasniqi rundade nämnde Dahlberg men satte bollen i ribbans underkant. I det läget hängde Göteborgs allsvenska kontrakt verkligen på en skör tråd. 

Nu väntar superettan igen för Varbergs BoIS och det går inte att hymla med att det är en besvikelse. Även om det kanske var väntat för de flesta i fotbollssverige hade man ju ändå en förhoppning om att BoIS skulle fortsätta göra det omöjliga, hänga kvar i högsta serien samtidigt som man sålde spelare och fortsatte bygga sin ekonomi.

Men även fotbollslivet går vidare trots allt och nu blir det intressant att se den nye tränaren Tobias Linderoths lagbygge inför kommande säsong. En viktig kugge i det lagbygget kan vara Mads Borchers som nog kan hitta sin plats i en mer renodlad forwardsroll. Utöver redan nämnda friläge hade han även en riktigt bra nick i första halvlek, en boll som borde varit mål men där Pontus Dahlberg gjorde ännu en kanonräddning. 

Mads, nära att näta. 

Till sist: 2004 var det Halmstad som förlorade guldet på en tveksamt dömd straff i matchen Malmö-Elfsborg. Nu var det Elfsborg själva som drabbades. Trist att en allsvensk guldkamp ska avgöras på det sättet. Även om så klart både HBK och inte minst Elfsborg hade alla chanser att greja guldet själva. 

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-11-12 21:30:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS