Studenternas, 2022-11-06 15:00

Sirius - Varbergs BoIS
2 - 3

Krönika: Varberg fick sitt eget "due-due"
Det tar vi i varje fall med oss till torsdag!

Krönika: Varberg fick sitt eget "due-due"

Kvalspel väntar trots vinsten i Uppsala.

Det kändes som det var en sådan där dag då allting bara går vägen, men givetvis skulle det inte göra det.

För som vi var inne på redan för en vecka sedan stod det så klart skrivet i stjärnorna att Ola Toivonens lag inte skulle sänka Degerfors i hans sista match i karriären. Och Degerfors ja, detta Degerfors som för tredje året i rad hade flytet med sig i säsongens sista match när allting skulle avgöras. Men i slutänden är det väl ändå så att Varbergs BoIS tjänat ihop till sitt eget "due-due"

5 poängs marginal ner till kvalstrecket med 4 matcher kvar att spela.

Det ska egentligen inte gå att tappa sett till hur säsongen hade sett ut så långt. Men Degerfors ville som sagt annat och det måste man beundra med tanke på hur säsongen såg ut för dem inledningsvis.

Varbergs säsong börjar allt mer kännas som Halmstads BK:s förra året då chans på chans att knyta ihop säcken brändes. Fast med en stor skillnad: HBK var aldrig i sådant tabellmässigt slagläge som BoIS varit i år. Och  nu väntar kval mot en poängmässigt (48) lika svag motståndare som fjolårets Helsingborg.  

Innan match sa Joakim Persson också att lyckas vi inte idag så finns "ytterligare två räddningsplankor". Kanske ligger också en del av problematiken där, att man hela tiden pekar på att det kommer fler chanser att ordna upp det hela? Tills det inte gör det längre. 

Varbergs BoIS gjorde ändå vad man kunde idag och det var skönt att laget åter fick ta en seger som kan visa sig moralstärkande inför kvalet. Ändå vill jag hissa en liten varningsflagg för jag tycker inte att första halvlek var så bra som siffrorna 0-3 visar. Och hade Siriús konstspark i matchinledningen inte träffat insida stolpe kunde spänningen nog tagit slut långt tidigare idag. 

Men Varberg var för dagen hypereffektivt vilket också xG-siffrorna visade: 0,96 nånting mot Sirius 4,59 ger en liten indikation om att dagens seger kan ha varit lite av en chimär - och det mot ett lag som den mesta luften kanske ändå gick ur förra helgen? 

På torsdag i Växjö är situationen sig ganska lik då Varbergs BoIS fortsatt får kämpa för sin allsvenska existens. Motståndets inställning lär dock vara aningen annorlunda.   

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-11-06 21:59:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS