Inför Öster: Lidner eller Lintner?
Dahlström tar sig för pannan i Borlänge.

Inför Öster: Lidner eller Lintner?

Dags för Linderoths boys att släppa loss!

Han hade en hård upptakt av superettan Joakim Lindner. Först namngiven som "Joakim Lidner" i HN:s premiäravsnitt av Fotbollsstudion. Sedan kallad "Joakim Lintner" av Discoverys kommentator matchen igenom mot Brage. Efteråt tyckte Lindner i varje fall att BoIS inte längre kan skylla på att man inte är ett samspelt lag efter en tre månader lång försäsong. 

Och det ligger något i det. Hur länge ska det snackas om ny tränare och en kraftigt utbytt spelartrupp som en förklaringsfaktor? Stor rotation i truppen är Varbergs BoIS vana vid fast då så klart med en helt annan tränare. Skillnaden mellan Joakim Persson och Tobias Linderoth stannar heller inte vid truppbygget då den senare även i sin matchcoachning är betydligt försiktigare och ibland inte ens nyttjar de byten han har rätt till. Det är nästan lite "Haglund-style" över det.

Efter en prestationsmässig "upp och ner försäsong" där framför allt defensiven suttit bäst skulle jag nu vilja se Linderoths boys släppa loss och stå för en offensiv toppinsats mot annat motständ än Falkenberg och Luleå. 

Någon Azeez Temitope Yusuf får vi dock inte se för han har nämligen vridit till knät på torsdagens täning skriver HN. Hur allvarlig skadan är är ännu oklart men med tanke på det senaste årets #korsbandsparty känner i varje fall jag mig klart oroad. Och då står Varberg med bara en renodlad forward i truppen, den 20-årige Aulon Bitiqi i fjol i Division 1 södra. Det blir intressant att se hur klubben i så fall hanterar det, för nu är väl inte ens Robin Simovic kontraktslös längre? 

Dagens motståndare är topptippade Östers IF som inledde säsongen med 1-1 hemma mot Degerfors i en match där jag främst ändå  tyckte att värmlänningarna imponerade. Östers kvittering på övertid stod tidigare Boisaren Albin (numera med tillägget "Chriss" framför) Mörfelt som är aktuell för start idag. 

Själv tar jag tåget norrut om någon timme  och undrar vilken pub som är boisarnas bästa "go to-ställe"?

Vi ses där! 


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-04-06 08:55:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS