2 - 0

Matchkrönika: dubbla brott
Edlund målar.

När Varbergs BoIS tog en ytterst nödvändig hemmaseger.

Tobias Linderoth bröt foten på sista träningen inför matchen. Varbergs BoIS bröt förbannelsen att inte kunna vinna på sin ombyggda hemmaarena och - mot lag på samma nivå. Efter starten på årets serie och med de två kommande matcherna på bortaplan vill jag även mena att gårdagens 2-0 seger mot Östersund var livsviktig. Det var också en nödvändig injektion om fortsatt tro på Tobias Linderoths “nya” Varbergs BoIS.

Matchen som sådan var väl annars lite av det jag skrev inför matchen om ett lag med fungerande delar men som inte riktigt sitter ihop ännu spelmässigt. En del av det kan nog också utläsas av att BoIS fortsatt är det lag som drar på sig flest frisparkar i matcherna, det är i varje fall min känsla.

BoIS inledde bra och hade flera fina lägen innan Olle Edlund kunde sätta dit ettan, fint framspelad av Anton Kurochkin. Därefter inleddes en ganska lång period där Östersund visade prov på en bättre samspelthet vilket gjorde att de kunde ta över matchen. I perioder under andra halvlek kändes det som om boisarna var tvåa på varje boll, varenda skarv och studs hamnade i helvit ägo vilket innebar att de kunde etablera ett fortsatt tryck mot Varbergs mål. Men, vilket också framgår av höjdpunkterna från matchen, egentligen utan att kunna skapa några direkt farliga chanser.

Chanserna var det istället Varberg som stod för efter att man i mitten av halvleken åter började vinna boll och kunde koppla ett bättre grepp om mittfältet. Isak Bjerkebo och framför allt Aulon Bitiqi hade riktigt bra lägen och Niklas Dahlström fick ett mål bortdömt efter en knapp offside. Bjerkebo skulle till slut också stänga matchen på övertid efter en distinkt framspelning av Isak Vidjeskog.

Anton Kurochkin på väg framåt.

Spelare som Olle Edlund, Marc Tokich och Anton Kurochkin börjar mer och mer visa framfötterna och Isak Bjerkebo fortsätter att leverera poäng. I just Edlund verkar Diego Montiel också ha fått en stark konkurrent om “tia-rollen” så den på förhand givna platsen för honom i startelvan känns inte längre lika given. Därför var det lite extra kul att få se Montiel komma in och “ta en för laget” när han stoppade en omställning på slutet och drog på sig ett gult kort.

Drygt 1 400 i premiären mot Öster, knappt 1 100 igår. Med de siffrorna är det hittills bara Utsikten och Trelleborg som haft sämre uppslutning på sina hemmamatcher i seriens inledning. Vad hände egentligen med det drag som fanns runt Varbergs BoIS när man var på väg uppåt i seriesystemet för 10-15 år sedan och som bland annat uppmärksammades i en artikel i Offside om landets snabbast växande supporertklack? Stort plus i varje fall till de som igår höll fanan högt på nya “ståplats”!