Mörk och Linderoth efter MFF borta: "Lätt att döma mot lilla Skövde"

Mörk och Linderoth efter MFF borta: "Lätt att döma mot lilla Skövde"

Det blev förlust för Skövde AIK i årets första tävlingsmatch och detta mot storlaget Malmö FF på bortaplan. Vi har fått några ord med Mikael Mörk och Tobias Linderoth efter 2-0-förlusten.

Årets första tävlingsmatch skulle bli en häftig sådan då Skövde AIK fick sparka igång säsongen genom att möta Malmö FF i Svenska Cupen. Malmö IP var spelplatsen och det var en trevlig inramning med 5462 personer på plats, men tyvärr blev det inget drömresultat för SAIK.
MFF rivstartade matchen och gick ifrån till 2-0-ledning redan efter 16 minuter och några fler mål blev det aldrig därefter. 

Vi har pratat med Mikael Mörk, spelare i Skövde AIK och tränaren Tobias Linderoth efter matchen och de har uttalat sig så här efter dagens match. 

Mikael, tävlingssäsongen har startat, det blev en tuff start. Vad säger du om matchen i helhet?
- En tuff match där vi får lägga mycket fokus på vårt försvarsspel. Tyvärr lyckas de göra 2-0 den första kvarten, vilket vi är väldigt missnöjda med. Efter den paus som blev i första halvlek tycker jag att vi höjer oss och ligger bättre i våra positioner och lyckas även få några omställningar på dom. Andra halvlek gör vi det okej tycker jag. De har fortsatt mycket boll, men vi ligger bra och lyckas även då få till några omställningar och fasta situationer. Som helhet en bra insats där vi kan ta med oss flera saker framåt i säsongen.

Din egen insats, hur känns formen?
- Som sagt mycket fokus på försvarsspelet, blir många löpmeter mot ett lag som Malmö. Var min första 90-minutare för i år, så det var tufft. Har en bit kvar tills man är redo för säsongen. Men vi ligger bra till och formen kommer förhoppningsvis bara bli bättre.

Det blev stökigt i slutet med rött på Söderström. Hann du uppfatta situationen?
- Jag hann inte se exakt vad som hände, då det var på andra kanten. Men ser att det blir lite gruff och att de puttar på varandra. Sen får Hampus rött och deras spelare gult. Kan inte säga så mycket om situationen då jag inte var där eller uppfattade exakt vad som hände innan.

Det var fin inramning med så mycket publik på Malmö IP. Hur kändes det att spela denna bortamatch?
- Såklart en rolig inramning med mycket folk och det är högljutt & hetsigt. Så det ska vara! Vi hade såklart velat störa dom ytterligare i matchen, men lyckades tyvärr inte med det, men en rolig och lärorik match för oss.

Är det någon i laget som du vill lyfta efter dagens insats?
- Efter dagens insats så är det kanske ingen specifik person jag vill lyfta fram, vi gör en laginsats idag där vi löper så mycket vi kan för varandra. Men lyfter gärna fram Yohann som var skadad mycket förra året. Hoppas han får hålla sig skadefri så kommer han vara jätteviktig för oss och även visa alla vilken duktig spelare han är. Även Elmar Abraham, är för en otroligt duktig spelare som inte får den cred han är värd. De är två spelare, bland många andra som ni kommer få se mycket av framöver.

Degerfors borta härnäst. Vad tror du om era chanser?
- Vi har absolut bra möjligheter att göra en bra prestation i den matchen och såväl få med oss ett bra resultat. Vi mötte dom för någon vecka sedan och visade redan då att vi kan störa dom. Vi kommer självklart gå in i den matchen med inställning om att ta tre poäng!

"Lätt att döma mot lilla Skövde"
Tränare Tobias Linderoth har också fått kommentera matchen mot Malmö FF och han väljer att lyfta hela laget som han tycker stod upp bra mot Malmö idag. Han kommenterar också det röda kortet som Hampus Söderström åkte på i en märklig situation med knappa kvarten kvar av ordinarie speltid.

Tobias, vad har du för helhetssyn på dagens insats?
- Tyckte att vår start var lite passiv. Vi gick bort oss lite lätt på målen tyvärr. Efter det så håller vi ihop det bra. Vi har några farliga hörnor. Nån av dom borde vi kanske gjort mål på. Sista 60 min tycker jag vi stänger ner dom rätt bra. Även när vi är en man mindre.

Någon spelare i laget du vill lyfta fram lite extra?
- Får lyfta hela laget idag. Vi stod upp bra mot Malmö idag.

Rydström lämnade en kommentar i tv efter slutsignal: ”tacklingar för att skada är aldrig okej”. Han ansåg att ni låg på gränsen och över densamma. Hur kommenterar du det?
- Fotboll är en kampsport också. Våra spelare har inga intentioner att skada någon, men närkamper är tillåtet i fotboll så jag tycker det var bra att våra spelare tog kampen idag.

Söderström åkte på ett rött kort efter en något märklig situation. Hann du uppfatta den från din position?
- Om det är rött kort i den situationen så tycker jag Malmö-spelaren som provocerar fram det ska få rött kort också... men klart när det händer framför Malmö-klacken så blir det lättare för domaren att visa ut vår spelare. Vi kan känna ibland att det är lättare att döma mot lilla Skövde än för, speciellt i dagens match.

Johan Videll@johan_videll2023-02-19 22:04:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK