Stora Valla, 2023-07-01 15:00

Degerfors - IFK Värnamo
0 - 2

Omstart för fotbollsallsvenskan

Omstart för fotbollsallsvenskan

Att vinna rätt matcher vet vi är viktigt, förra säsongen tog vi 16 poäng av Varberg, Helsingborg och Sundsvall, de tre lag som vi hade efter oss i sluttabellen. Och säsongen 2021 blev det 16 poäng mot Halmstad, Örebro och Östersund som placerade sig efter Degerfors. Det tål att fundera över hur tabelläget ser ut när vi möter IFK Göteborg hemma på Stora Valla i mitten av augusti.

Tre veckors allsvenskt uppehåll är snart ett minne blott, och 1 juli är det omstart. Från uppehållet minns vi bl.a. att Österrike med stor sannolikhet sparkade ut det svenska landslaget från nästa års Europamästerskap.

Inför allsvenskans omstart ligger Degerfors på en trettonde plats vilket också är lika med deras slutgiltiga placering de två senaste säsongerna. Elva poäng, tre poäng bättre än förra säsongens tretton första matcher, samtliga poäng på Stora Valla och en besvärande målskillnad. Så ser förutsättningarna ut när Stora Valla på lördag välkomnar Värnamo som första lag i en rad av matcher som jag tror kommer ha stor betydelse för hur tabellen ser ut när vi summerar säsongen. Dubbla matcher mot Värnamo och Brommapojkarna väntar under de sex kommande omgångarna och dessutom matcher mot Sirius och Norrköping. Att vinna rätt matcher vet vi är viktigt, förra säsongen tog vi 16 poäng av Varberg, Helsingborg och Sundsvall, de tre lag som vi hade efter oss i sluttabellen. Och säsongen 2021 blev det 16 poäng mot Halmstad, Örebro och Östersund som placerade sig efter Degerfors. Det tål att fundera över hur tabelläget ser ut när vi möter IFK Göteborg hemma på Stora Valla i mitten av augusti.

IFK Värnamo är en gammal anrik kamratklubb som firade 100-årsjubileum förra året, men som allsvensk klubb är de den som tillkommit senast. 2020 vann de division 1 och tillbaka i Superettan blev det ny serieseger och uppflyttning till Allsvenskan. Jonas Thern är Värnamos största stjärna genom åren med 75 landskamper, vilket kryddades med ett VM-brons i fotbolls-VM 1994. I dag tillhör han tränarstaben i IFK Värnamo där sonen Simon nu finns med som spelare efter några år i IFK Göteborg.

Viktig match på lördag, Värnamo är nog ett lag som vi bör ha efter oss efter 30 matcher. Visst sluter vi väl upp på Stora Valla på lördag och hejar fram våra favoriter. Och varför inte planera in ett besök på Grimsta lördag 8 juli när Degerfors möter Brommapojkarna. Låt oss hjälpas åt att påminna supportrarna i Stockholmstrakten

Håkan Hansson 2023-06-29 16:14:58
Author

Fler artiklar om Degerfors