Per Krusell: "Ett ode till San Remo"
RGG lovordas av Per Krusell.

Per Krusell: "Ett ode till San Remo"

Krönikör Per Krusell tycker till om Remo Gotfredsen Grgic:

Denna krönika är, mer än något annat, ett ode till Remo Gotfredsen Grgic. För att gå upp i superettan igen, där Falkenbergs FF hör hemma, behöver laget göra många mål, flera i varje match. Och som jag ser det är Remo en stor anledning att verkligen känna hopp om att detta ska kunna gå. Vi behöver hålla tätt bakåt också och jag känner visserligen att vi har en svaghet i försvar mot fasta situationer, men samtidigt är jag övertygad om att detta går att slipa på, och kanske slipa bort helt.

Som Remo-fan har jag frustrerats över den begränsade speltiden han har fått. Kanske är han inte lika taggad på träningar som på match, och han är inte så stark bakåt som man skulle önska. Han har haft lite skador – jag hoppas vid Gud att smällen nu sist på Torslandavallen inte var allvarlig. Men det övergår ändå faktiskt mitt förstånd att han inte är på planen mer. När han inte fått starta byts han in sent. Och när han får starta byts han ut i 60:e, nästan oavsett vad som skett dessförinnan: antingen har han gjort mål och därför ”gjort sitt”, eller så har han missat några passningar, det verkar vara förutbestämt. Har han så dålig kondis? Det känns för mig lite som när Janne Andersson tog av Alexander Isak mot Spanien: vår enda, men också stora, styrka framåt försvann nu, och kommentatorerna i spansk tv uttryckte enorm tacksamhet gentemot vår förbundskapten.

Remo är snabb: han kan gå i djupled och vinna spurtdueller, även med boll, mot vassa backlinjer. Snabbhet är oerhört värdefullt och lobbmålet han gjorde borta mot J-Södra visar tydligt på denna styrka. Han har ett utpräglat målsinne. Hemma mot Eskilsminne gick han instinktivt på skott när han fick en bra passning och satte helt enkelt bollen där den skulle sitta: det var en bra chans men inget givet mål och de flesta spelarna lyckas faktiskt inte leverera där. Nu mot Torslanda gjorde han ett riktigt klassmål där han drev med bollen själv innan han slog till. Han kan till och med skjuta med båda fötterna. Remo är också en ”irrationell” dribblare som ställer till problem för motståndarlaget nästan så fort han får bollen. Ofta kommer han till skott och blir det inte mål är det ändå skott på mål och möjliga returer. Han är dessutom bra på att frispela andra till mållägen.

Jag har inte statistiken men jag är övertygad om att Remo har en skyhög ledning inom laget i hur mycket han levererar framåt när han är på plan, dvs i skapade lägen, skott och mål per spelad minut. Detta borde räcka för att garantera en startplats, i varje match, och för att inte alltid vara den som byts ut först. Han är ung, ja, men han gör ändå mer nytta på planen än på bänken och det bästa sättet att växa är just ute på plan. Jag är dessutom rädd att han försvinner till andra lag om han inte får ett större förtroende från lagledningen.
Jag gillar även Leo Farah Shahin som målgörare men det verkar ha låst sig hittills i år. Han får chanser men lyckas inte i de avgörande lägena. Han är fantastisk som presspelare och kämpar likt få. Och jag tror att det kan lossna. Men jag tror faktiskt att om Remo får mer speltid så kommer Leo lyfta. Remos farlighet öppnar upp för andra, och som sagt är han en bra passningsspelare också. Leo kommer kunna stöta in passningar, raka in returer och vinna dueller i motståndarnas straffområde och till slut kunna börja plocka många målpoäng han också. Jag har inte nämnt Godwin Aguda, för han är ju en agudabenådad målskytt han med, men det krävs en större bredd i målskyttet: det kan inte bara vara han och backarna som gör mål. Som jag ser det är San Remo Gotfredsen Grgic nyckeln till att Falkenbergs FF 2024 äntligen ska kunna gå upp i superettan igen.

TILLSAMMANS VI SJUNGER FÖR FALKENBERG!!!
 

Per Krusell2024-05-12 16:41:00
Author

Fler artiklar om Falkenberg