Visma Arena, Växjö, 2024-04-02 19:00

Öster - Degerfors
1 - 1

Spelarbetyg "ÄGDE mitten"
En match som kändes mer som en vinst än förlust.

Spelarbetyg "ÄGDE mitten"

Spelarbetyg efter matchen mellan Öster - Degerfors 2/4 1-1.

Betyg ges till de som spelat minst 30 min:

UNDERKÄNDA:

Lukas Bergqvist (+): Hade ett läge i första halvlek att göra mål i minut 22 och var duktig offensivt. Var dock svag i huvudspelet och i dueller. Gjorde bort sig vid Degerfors 1-0 mål och hade flera slarv i första halvlek. Kom dock ut starkare i andra halvlek där han var bättre offensivt och defensivt. U+.

Manasse Kusu: Gjorde några misstag och tog för lång tid med bollen i första halvlek. Slarvade i mottagningarna även om passningarna generellt var bra. Höjde sig dock i andra där han var mer involverad i spelet.


GODKÄNDA:

Alibek Aliev: Kom inte till särskilt många lägen i första halvlek men fick fler nickmöjligheter i andra som han inte lyckades förvalta.

Adam Bergmark Wiberg: Effektiv i anfallet och slog flera inlägg in i boxen. Missar dessvärre straff men kompenserade med en assist till Albin Mörfelts viktiga kvitteringsmål.

Adam Herdonsson: Bra i mottagningen och bra driv. Trygg i spelet. Hade även avslutslägen med nick och skott.

Ivan Kricak: Något osäker defensivt i första halvlek men stod samtidigt för viktiga undan rensningar. Hängde inte alltid med i defensiva löpningar men var generellt stabil.

Daniel Ljung (ut 80´): Fina passningar och kändes pigg. Tog sig flera gånger in mot straffområdet men fick inte till någon klar målchans.

Albin Mörfelt (in 62´): Kom in och stod för ett piggt inhopp. Syntes att han ville mycket men hade svårt i början att få till spelet offensivt. Detta fram till han gjorde den viktiga kvitteringen i matchminut 93´ som skrev slutresultatet 1-1.

Vladimir Rodic (ut 62´): Bra fart i spelet och hade okej inlägg. Blev utbytt i minut 62´ som skulle visa sig bli ett matchavgörande byte.


VÄL GODKÄNDA:

Mattis Adolfsson: Var snabb och duktig i passningarna. Visade på lugn i spelet och gjorde inga direkta misstag.

David Seger (ut 96´): Var trygg och säker i det han gjorde. Var andra halvleks kanske bästa spelare där han ÄGDE mitten, bokstavligen. 


MYCKET VÄL GODKÄNDA:

Robin Wallinder: Mycket väl genomförd match med viktiga räddningar. Fanns mer att hämta i lång passningarna där han ibland kunde passat istället för att skicka upp bollen. Räddade dock Öster från att åka på eventuell förlust och var Östers utan tvekan bästa spelare.

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-04-03 19:44:58
Author

Fler artiklar om Öster