Spelarbetyg efter Öster - Landskrona 22/5 2-1.

UNDERKÄNDA:

Theodor Johansson (ut 46´): Fick inte alls det stämma i en ytter roll där han blev för passiv och inte kom till avslutslägen. Theodor får ut mer av sitt spel som vänsterback och det är där jag ser honom konkurrera.

GODKÄNDA:

Lukas Bergqvist: Lukas gjorde en bra match där han hade fina inlägg och kändes påkopplad offensivt. Fick dessvärre inte utdelning på sina hörnor som vi vet han kan få men det blev inte avgörande för slutresultatet.

Niklas Söderberg (ut 88´): Godkänd insats från Niklas som hittade passningsvägar till sina medspelare och assisterade till Adam Bergmark Wibergs 2-1 mål. När han skulle driva bollen framåt var han ibland för långsam med boll vilket gjorde att anfallen stannades upp onödigt.

Vladimir Rodic (ut 82´): Gjorde ett snyggt volleymål i minut 27 och var ständigt delaktig i anfallen. Han hade en bra fart när han kom fram och hade ett fint samspel med Lukas Bergqvist.

David Seger (ut 46´): Stod upp bra som åtta och gjorde en bra första halvlek. Fixade en straff som Adam Bergmark Wiberg missade. Blev förvånad när han byttes ut i halvlek då han gjorde det tillräckligt bra för att få fortsätta.

VÄL GODKÄNDA:

Adam Bergmark Wiberg: Löpte i djupled och var ett hot framåt där han var svårläst för motståndarna. Missade dessvärre en straff i första halvlek. Men vad betydde det när han curlade in 2-1 målet på ett snyggt sätt.

Adam Herdonsson (+): Adam hade en fin chans i minut 32 där han kunde satt 1-1 men skottet räddaddes av målvakten. Han hade även ett annat skott mot mål under matchen och det syntes att han ville sätta en balja. Utöver målchanserna stod han upp bra defensivt där han höjde sig gentemot senaste matchen. Assisterade till Vladimir Rodic 1-1 mål. VG+.

Ivan Kricak: Hade svårt i vissa undan rensningar i början av matchen men gjorde det annars bra defensivt. Gjorde det inte enkelt för motståndarna att ta sig igenom honom där han bildar möjligen seriens bästa mittbackspar med Mattis Adolfsson. Fick dessvärre en straff emot sig i första halvlek som Landskrona gjorde mål på.

Manasse Kusu: Stabil sexa där han var trygg med bollen och hittade rätt i passningarna. Blev dock för trygg ibland där han höll i bollen för länge. Där måste beslutfattandet gå snabbare.

Albin Mörfelt (in 46´): Bidrog på ett helt annat sätt offensivt än vad Theodor Johansson lyckades med i första halvlek. Startade upp anfallen och försökte gå på egna avslut. Hade ett läge att sätta 3-1 när Öster fick en omställning men målvakten räddade.

Thórri Mar Thórrison (in 46´): Stod för bra offensiva insatser där han blev som en inverterad ytter när han klev framåt. Det var en sekvens när han kommer från hb-positionen så högt i banan att han blev som falsk nia och fick till ett avslut. Detta har jag saknat från Östers ytterbackar och jag hoppas vi kan se mer av detta.

Robin Wallinder: Stängde till bra även om han släppte in en straffspark. Kunde eventuellt räddat den då han gick mot det hållet. Han hade en viktig aktion i minut 65´ när han skickade bort en boll som Fredrik Ihler var nära att greppa efter att Amr Kaddoura stod för en lång utspark.

MYCKET VÄL GODKÄNDA:

Mattis Adolfsson: Trygg defensivt där han lade fina passningar till sina medspelare. Mattis var även fantastisk i luftrummet där han vann alla sina nickdueller och blev en trygg punkt bakåt. Höll en hög nivå matchen igenom och var Östers bästa spelare.