Visma Arena, Växjö, 2024-05-04 15:00

Öster - Gefle
0 - 0

Spelarbetyg - Backen var bäst

Spelarbetyg - Backen var bäst

Spelarbetyg efter Öster Gefle 0-0 5/5

Betyg ges till de som spelat minst 30 min.

UNDERKÄNDA:

Alibek Aliev: Får inte till sina avslut och missar inspel i boxen. Missade för många lägen för att komma undan med godkänt betyg. Drog även på sig en onödig varning som gör att han missar nästa match.

Lukas Bergqvist: För långsam offensiv och hade det svårt att få till bra hörnleveranser. Samspelet med ABW fungerade inte alls och när han gjorde en av sina bästa prestationer mot ÖIS var detta en av hans sämsta.

Vladimir Rodic (in 63): Underkänd prestation från Vladimir som inte fick ut något av sitt inhopp. Förvånande att Albin byttes ut så tidigt då han var en av Östers bättre spelare framåt.


GODKÄNDA:

Mattis Adolfsson: Bra prestation av Mattis som var stark i luftrummet och hade ett fint passningspel stundtals. Bildade ett sålidt mittbackpar med Sebastian Starke Hedlund.

Adam Bergmark Wiberg (ut 88´): Pigg start och driver hela tiden framåt för att skapa lägen för sig själv och andra. I andra halvlek kommer han inte upp i sin nivå.

Adam Herdonsson: Gjorde ett bra jobb defensivt och var duktig på att ta sig in i banan när han kom offensivt. Fick inte slutprodukten att stämma men blev mer involverad offensivt när han flyttades upp på mitten.

Daniel Ljung (ut 63´): Blev som en tia i offensiven och hade några fina passningar till sina medspelare. Hade ett avslut som kunde varit farligt men sköt över mål.

Albin Mörfelt (ut 63´): Albin bidrog med löpningar framåt och var inblandad i Alievs avslut i första halvlek som målvakten räddade. Hade goda samspel med Adam Herdonsson och ser honom som fortsatt startspelare.

David Seger (ut 77´): Tog tid med beslutsfattandet i början av matchen där Manasse Kusu var märkbart irriterad. Ju längre matchen gick blev han mer inblandad framåt där han hade avslut men som gick högt över.

Thórri Mar Thórisson (in 63´): Gjorde ett piggt inhopp där han bidrog med fart och energi framåt. Var i frysboxen i många matcher men tog vara på chansen han fick idag. En kandidat att starta mot Oddevold.


VÄL GODKÄNDA:

Manasse Kusu: Väl godkänd insats av Manasse som gjorde det bra och var med i uppspelen där han gick på egna avslut. Motståndarna hade svårt att ta bollen från honom och är trygg i sin defensiva mittfältsposition.

Sebastian Starke Hedlund: Var bra defensivt och visade även på ett fint huvudspel. Bäst på plan i ett i sin helhet svagt Öster.

Robin Wallinder: Stog för viktig räddning i minut 9 efter avslutet av tidigare Österspelaren Antonio Yakoub. Var hela matchen påkopplad även om han inte hade mycket att göra.

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-05-05 13:23:33
Author

Fler artiklar om Öster