Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Skövde AIK
Djurgården premiärvann hemma mot Skövde AIK efter mål av Deniz Hümmet och Miro Tenho.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Skövde AIK

Djurgården premiärspelade i Svenska Cupen hemma mot Skövde AIK och stod för en solid insats när man vann med 2-0. Forum 1891 har betygsatt de blårandiga prestationerna i segermatchen, där några spelare stack ut extra mycket.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 3
Fick föga förvånande Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs förtroende mellan stolparna och gjorde, till skillnad från den nya målvaktströjan, ett gott intryck. Fick inte många bollar att jobba med men gjorde det så kallade jobbet när farligheterna väl uppstod. En välförtjänt hållen nolla och en god start på 2024 års tävlingssäsong för DIF-målvakten. 

Piotr Johansson - 2
Det har viskats om flytt från Stockholm i och med de rykten som sipprat ut i media sista dagarna kring Bosse Anderssons jakt på ny högerback. Om nu fallet är så att Skurupsonen är på väg bort från Djurgården var det ingenting som märktes ikväll. Stod för en stabil insats i försvarslinjen utan att sticka ut nämnvärt. Fyllde stundtals på offensivt utan större lycka men visade, som alltid, en trygghet defensivt. 

Miro Tenho - 4
Vinternyförvärvet från HJK Helsingfors noterades idag med sitt första mål i Djurgårdströjan efter en fin svepboll från landslagskollegan Rasmus Schüller. Har så här långt visat sig vara en tydlig uppgradering från föregående års mittbackskompanjoner till Marcus Danielson. Är rustad med en fin högerfot vilket han visade på i kvällens segermatch. Känslan är att firma Danielson-Tenho kan bli en obehaglig upplevelse för motståndarlagens anfallare i årets Allsvenskan. 

Marcus Danielson - 3
Agerade lagkapten för dagen när Magnus Eriksson var förpassad till avbytarbänken. Stod för en solid insats utan att skina. Skövde hade inte mycket att komma med offensiv väg och Miro Tenho överglänste sin äldre kollega med sitt debutmål. 

Haris Radetinac (ut 72) - 2
Fick vikariera som vänsterback när Samuel Dahl ännu inte var redo att spela från start. Gjorde det klart godkänt sett till grundförutsättningarna, men det är tydligt att ytterbacksplatsen inte är en position 38-åringen med normala truppförutsättningar ska konkurrera på. 

Samuel Leach Holm - 4
Har varit ett av försäsongens största utropstecken. Fortsatte på inslagen väg när tävlingssäsongen drog igång på allvar. Spelade med ett självförtroende och en pondus som gör det svårt att ta in det faktum att mittfältaren endast tillbringat knappt tre månader i sin nya miljö. Kommer med sin fantastiska passningsfot, sitt öga för spelet och sin finess med stor sannolikhet bli en nyckel i det blårandiga bygget 2024. 

Rasmus Schüller (ut 72)  - 3
En Rasmus Schüller-insats i sitt esse. Stabil i passningsspelet, precisa glidtacklingar och ett, ursäkta ordvalet, jävla anamma. Idag fick han även stå med i poängprotokollet då han assisterade landsmannen Miro Tenho till 2-0. 

Lucas Bergvall (ut 72)  - 4
Han är för tillfället en av världens mest omtalade unga fotbollsspelare. Något man tror kan ligga honom i fatet med tanke på den press som tillkommer - men det verkar snarare vara något som gör honom ännu bättre! Gjorde idag en av sina bättre insatser i blårandigt, om än mot ett mycket svagt Skövde. Snurrade flera gånger upp de rödklädda och serverade ett flertal crossbollar med ruskig precision till sina medspelare. 18-åringen kommer vara en fröjd att se under våren och visade idag än en gång att han är något alldeles, alldeles speciellt. Fick kröna insatsen med sin assist till Deniz Hümmets 1-0-mål. 

Oskar Fallenius - 2
Har ännu inte fått det att lossna ordentligt under 2024. Saknar självförtroendet för att göra sin gubbe, något han hade problem med idag. Det är synd att han än så länge inte fått ut sin maxnivå i Djurgården. Höjden finns där, men dalarna är allt för ofta för djupa. 

Deniz Hümmet (ut 71) - 3
Slog till med sitt första mål i sin nya klubb redan i den femte minuten. Han visade sedan stor vilja på att utöka målskörden då han under den första halvleken kom till såväl en som två riktigt bra målchanser ytterligare. Det är tydligt att potentialen till att blomma ut rejält i blårandig tröja finns där. Han har många av de egenskaper som Djurgårdens anfallare under de senaste säsongerna saknat. Rivigheten, självförtroendet och avslutsförmågan. Betyget landar på en trea, men hade varit ännu högre om han hittat nätet med sina andra avslut under de inledande 45 minuterna. 

Felix Vá (ut 87) - 2
Fick förtroendet från start för blott femte gången i tävlingssammanhang sedan ankomsten till Djurgården i somras. Han har sin tydligaste spetsegenskap i rappheten, något han med fördel kan utnyttja ännu oftare än vad han gjorde idag. Saknar det där "lilla extra". Frågan är om han kommer kunna hitta det i Stockholm och Djurgården. 

---

Samuel Dahl (in 72) - 2
Ett piggt inhopp av den comebackande vänsterbacken. Bör vara redo för att starta på söndag borta mot Nordic United. 

Besard Sabovic (in 72) - 3
Ett bra inhopp från mittfältaren. Visade på kvalité och vilja som rimligtvis bör innebära mer speltid i framtiden, men med tanke på den enorma konkurrensen som råder på Djurgårdens centrala mittfält lär speltiden även framöver vara knaper. Att 26-åringen därför under kommande säsong kommer spela i andra färger än de blåblå är inte helt otänkbart. 

Magnus Eriksson (in 72) - 2
Lagkaptenen hoppade in och gjorde jobbet i en matchbild som var väldigt tacksam. Som alltid stabil i passningsspelet med sin fina vänsterfot. 

Musa Gurbanli (in 72) - 2
Ett inhopp från azeriern som inte var ett fall framåt, men som samtidigt inte försvagade hans aktier särskilt mycket. 

Alieu Atlee Manneh (in 87) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Vad tycker du om den blårandiga cuppremiären? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12024-02-19 20:54:00
Author

Fler artiklar om Djurgården