Spelarbetyg: "Inga direkta anmärkningar"

Spelarbetyg efter Brage - Öster 1-0 1/6.

Betyg ges till de som spelat minst 30 min.

UNDERKÄNDA:

Alibek Aliev (in 64´): Alibek kom in och fick inte ut något av sitt inhopp. Hade någon nickmöjlighet som gick utanför och var inte särskilt involverad i spelet. Underkänd insats.

GODKÄNDA:

Adam Bergmark Wiberg: Godkänd insats av Adam där han sprang och tog sig in mot straffområdet men satte inte dit sina avslut. Hans farligaste chans var frisparken från vänster som målvakten räddade. Passade inte som nia där han hade problem i det felvända spelet.

Lukas Bergqvist: Gjorde det bra i första halvlek såväl offensivt som defensivt där han stängde sin kant bra och hade god markering på sin gubbe. Steppade ner likt hela laget i andra halvlek och gjorde bort sig vid Brages 1-0 mål.

Albin Mörfelt (ut 90+3´): Albin var duktig offensivt där sprang och ville hitta passningar till sina medspelare att kunna göra mål på. Hade ett läge i första halvlek när han kom fri på offensiv planhalva men passningen till medspelaren blev för dålig.

Vladimir Rodic (ut 78´): Vladimir hade en god chans att göra mål i minut 15 där skottet räddades av målvakten. I sin helhet var han följsam offensivt och skapade chanser för sig själv och andra att göra mål på.

David Seger: Gjorde det okej där han gav en god balans på mittfältet. Hade några misslyckade passningar och syns att han inte hade spelat på ett tag. Öppnade upp stora ytor för motståndarna på mittfältet där de nästan kunde springa fritt. Behövde tillsammans med de andra mittfältarna täppt igen det bättre.

Niklas Söderberg (ut 64´): Agerade bra både offensivt och defensivt där han bröt Brage anfall och skapade chanser för Öster. Hade en fin aktion i minut 47 där han ville få undan bollen från defensivt straffområde genom en snygg vändning.

VÄL GODKÄNDA:

Adam Herdonsson: Adam stod för en stbail insats generellt där han tog offensiva och defensiva ansvar bra. Var påkopplad i spelet och gav ett lugnt intryck på plan.

Ivan Kricak: Var trygg defensivt där han förutom vid målet inte stod för några misstag utan hade god kontroll på Brages anfallare. Ivan slog goda passningar och löpte hemåt för att hämta boll när det behövdes.

Sebastian Starke Hedlund: Kom tillbaka efter att varit bänkad och visade att han håller god kvalité för denna nivån. Stoppade ett farligt Brage anfall i minut 62 och var allmänt solid i defensiven. Kan inte lastas för målet som släpps in.

Tatu Varmanen (ut 78´): Tatu kändes säker defensivt där han var följsam bakåt. Hade ett fint skottläge i minut 49 men skottet räddades. Inga direkta anmärkningar på honom.

Robin Wallinder: Robin gjorde en bra insats där han tog det han skulle ta och stod inte för några misstag. Släppte in ett mål som han inte kan lastas för.