Stora Valla, 2023-05-20 15:00

Degerfors - AIK
2 - 1

Stora Valla rustar för dubbla Stockholmsbesök och först ut är AIK.

Allsvenskt möte med vitt skilda förutsättningar. AIK har en spelartrupp värderad till 173,2 miljoner medan Degerfors trupp värderas till 40,9 miljoner.

Stora Valla rustar för dubbla Stockholmsbesök och först ut är AIK.
”AIK är en storklubb som ska utmana i toppen och sikta mot europaspel”. Så uttalade sig nya tränaren, Andreas Brännström inför Allsvenskans premiäromgång. Och visst, AIK:s supportrar är ett krävande släkte och förra årets femteplats är självklart en missräkning när det är allsvenska medaljer och spel i Europa som är målsättningen. Årets säsongstart har heller inte gjort någon AIK-supporter på bra humör och Brännström har verkligen fått en tuff start på sitt uppdrag och är redan ifrågasatt på sina håll.

Allsvenskt möte med vitt skilda förutsättningar. AIK har en spelartrupp värderad till 173,2 miljoner medan Degerfors trupp värderas till 40,9 miljoner. Men de två senaste säsongernas möten har resulterat i två oavgjorda matcher och varsin seger. Degerfors har också under nuvarande allsvenska sejour tagit poäng mot samtliga lag förutom i mötena med Hammarby, och det får vi rätta till kommande torsdag. Pengar betyder inte allt.

AIK på ett slutsålt Stora Valla, en klassiker som vi hoppas tar oss uppåt i tabellen. Omar Faraj återvänder till arenan där han gjorde stor nytta och bidrog till Degerfors starka höstsäsong med förnyat allsvenskt kontrakt senast. Enligt lokalpressen är Sebastian Ohlsson, Gustav Granath och Christos Gravius nu tillgängliga för spel och då tror vi att den energi som har saknats i laget är tillbaka. I väntan på avspark håller vi tummarna för att tjejerna skräller mot Örebro, och gläder oss åt att Degerfors IF har lyft upp ännu en akademispelare, Jamie Bichis, till A-lagstruppen. Bra jobbat.

Håkan Hansson 2023-05-19 18:41:57
Author

Fler artiklar om Degerfors