Nationalarenan, Friends Arena, 2022-09-18 17:30

AIK - Degerfors
1 - 1

Tillbaka till Friends arena

Oavgjort i mötet senast i juni och en trepoängare förra säsongen hemma på Stora Valla har vi med oss när den rödvita elvan på söndag äntrar den gröna mattan på Sveriges nationalarena.

Senaste omgången bjöd på sjätte raka hemmamatchen utan förlust. Men det hjälper inte för att behålla kvalplatsen när Helsingborg besegrar ett formstarkt kamratgäng från Göteborg. Ska vi klara oss från degradering behöver vi vinna hemmamatcherna och samtidigt hoppas att övriga lag når resultat som gynnar oss. Helsingborg är ett betydligt bättre lag efter sommarvärvningarna, där sex av nyförvärven nu startade matchen mot IFK Göteborg och en sjunde byttes in i andra halvlek. Visst finns det skäl att känna oro.

AIK på Friends arena är vår nästa uppgift. Vi minns att det var premiärmatchen förra säsongen och att vi förlorade med 2-0. Med mer rutin i bagaget ska vi nu ta oss an ett AIK som hamnat på efterkälken i jakten på det allsvenska guldet. Förlusten senast mot Varberg svider förstås och de är säkert revanschsugna. Oavgjort i mötet senast i juni och en trepoängare förra säsongen hemma på Stora Valla har vi med oss när den rödvita elvan på söndag äntrar den gröna mattan på Sveriges nationalarena.
 

Håkan Hansson 2022-09-16 11:35:32
Author

Fler artiklar om Degerfors