Totte Nyman inför premiären: "Allsvenskan har gått framåt extremt mycket"

Himmelriket var på plats på den Allsvenska uppstartsträffen för att prata både med representanter för MFF och kommande motståndare. Först ut i denna serie blir premiärmotståndaren Norrköpings lagkapten Totte Nyman. Som är ödmjuk inför möjligheterna att slå mästarna.

Totte, det är premiär mot Malmö om en och en halv vecka. Ni mötte dem alldeles nyss i cupen och det gick så där?

- Det blir en tuff match för oss. Jag tycker ändå vi gjorde en bra första halvlek i nere i Malmö. Det ser ut som att dom har mycket boll, men jag vi gör det ändå bra. Sen i andra halvlek fortsätter Malmö att trumma på. Vi blir litet trötta och dom får in sitt mål. Då är det väl litet över på något sätt.

-  Äh, dom är starka. En stark trupp. Det kommer in spelare från bänken som avgör matchen. Det var en tuff match.


Vad ska ni göra om en vecka då? Så att det inte ska bli likadant?

- Det blir ju på något sätt lite andra förutsättningar. Det är våran hemmaplan, Parken. Sedan absolut det kommer kanske vara en liknande match. Men det vet man ju inte.

- Men på något sätt så är det tillfällen också i matchen som kan avgöra. Om vi i är lite skarpare i straffområdena. Och dom kanske inte är lika skarpa där. Det är svårt att sia om, men vi är absolut redo för en kamp igen.


Ni möttes ju i fjol också. Tycker du att det har blivit någon förändring i hur Malmö spelar?

- Det vet jag inte. Jag tycker de är ganska lika ändå så som dom spelar nu med Rydström. De är jäkligt skickliga och jobbiga att möta.


Du kom tillbaka till Allsvenskan säsongen 2019. Har du någon spaning om vad som hänt jämfört med innan du lämnade?

- Ja, absolut. Det är en jämnare liga nu. Det känns lite som att alla kan vinna mot alla ibland. Det var mer markant då att vissa var topplag och vissa på nedre halvan. Jag tycker det är mycket jämnare. Fotbollen har går framåt extremt mycket på kort tid.

Spelmässigt?

- Nykomlingar som kommer upp och spelar väldigt mycket fotboll, med enormt mycket bollinnehav. Det såg man i inte så mycket av förut. Det var rakare spel och långa bollar, kriga lite. Men nu vill alla spela fotboll egentligen, och alla är duktiga på det. Jag tycker det är stor skillnad

Taktiskt?
- Ja, men det flyter väl in i det. Det är ju mycket taktik i hur du ska hålla bollen.



Hur avslutar jag nu, kan ju inte gärna önska honom lycka till när Tottes första match är mot MFF?

Bra, tack så mycket...
- Härligt, tack ska du ha själv!


Norrköpings kapten ger ett väldigt sympatiskt intryck. Jag noterar att han inte är överdrivet optimistisk inför utsikterna att få ett resultat mot Malmö i premiären trots hemmaplan. Nyman sätter sitt hopp till att tillfälligheter ska gå åt rätt håll. Förmodligen realistiskt. Frågan är om det är uttryck för uppgivenhet i förväg eller ödmjukhet som gör att kamratlaget blir livsfarligt?
 

Stefan Sjöström@DrSjostrom2024-03-29 13:23:30
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????