Träningsmatchrapport Seattle Sounders

Träningsmatchrapport Seattle Sounders

Ett imponerande starkt Seattle vann med 3-0

Vi fick det ärofyllda uppdraget att bli gästskribenter tillika utlandskorrespondenter på Guldköping då vi lyckats ta oss till Marbella för att inviga vårt fotbollsår 2024. Den första av två träningsmatcher var mot Seattle Sounders som är ett topplag i MLS

Med blå himmel och 15-16 grader i luften var förutsättningarna perfekta. Vi laddade upp med vatten då matchen mot Seattle skulle spelas 3 gånger 45 minuter och hela elvan skulle bytas i mitten av andra ”perioden”. Vi träffade på ett halvdussin snokafans som drömde sig tillbaka i tiden då Loddby tydligen var en maktfaktor i östgötafotbollen. Förutom några bajenfans som tagit sig till fel spelplats sågs flera kända ansikten i publiken. Inte så konstigt då många nordiska lag är i området samtidigt.

IFK började starkt och med ett högt press-spel och den bästa målchansen kom redan i tredje minuten då Totte träffade stolpen. Seattle Sounders var ett starkt lag med ett rakt spel med farliga omställningar. Oscar hade inte sin bästa dag och får ta på sig båda målen som släpptes in i första. Totte stod som vanligt för en stabil insats. Även Vito såg bra ut, men han var själv inte nöjd med sin insats efter matchen.
Efter att båda lagen bytt sina elvor startade IFK återigen bäst för att sedan släppa in Seattle i matchen. Det märktes på båda lagen att det inte var bästa uppställningarna och misstagen var klart fler från båda sidor. Seattle satte 0-3 efter en klar offside, men den ”linjemannen” (assisterande) så riktigt trött ut på slutet, de är säkert inte heller vana vid 135 minuter!

I andra uppställningen fastnade vi särskilt för Baggesens offensiva räder och Neffati som var mycket stark och företagsam men lite ojämn. Lushaki såg bra ut den korta tid han spelade men byttes ut relativt snabbt mot Ceesay pga av hans tidigare krånglande knä. Enligt säkra källor ska det dock inte vara någon fara med hans knä. Bolma startade mycket bra i offensiven men mattades. Mest gladde Dino som har kommit tillbaka som en bättre och jämnare spelare efter utlåningen till GAIS.

Matchen slutade 0-3 men med två skitmål och ett feldömt var det ändå ett fall framåt jämfört med Lyngbymatchen. Särskilt om man tänker att mittbacksparen i båda uppställningarna aldrig spelat tillsammans tidigare.

Anders Alvin och Kenneth Österman
 

Anders Alvin2024-02-04 17:01:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Höstrysaren fortsätter för Peking!
Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås