Påskbergsvallen, 2023-10-28 17:30

Varbergs BoIS - Degerfors

Tre poäng mot Varberg är ett måste

Tre poäng mot Varberg är ett måste

Ett riktigt bottenmöte i denna omgång, där Varberg kan spela avslappnat medan Degerfors behöver tar tre poäng. Konstaterar än en gång att ett tränarbyte under säsongen inte heller hjälpte denna gång, Varberg gjorde ett försök som inte lyckades. 

Tre omgångar återstår nu av årets Allsvenska, och på lördag kan drömmen om ett Degerfors i Allsvenskan 2024 gå i spillror. Om BP får ett försprång på sex poäng så fixar vi inte kvalplatsen. Enligt Fotbollslabbet blir MFF allsvenska mästare, BP klarar kvalplatsen och Degerfors följer med Varberg till Superettan. Varberg BOIS, som förra året kvalade sig kvar förra säsongen, har legat sist i den allsvenska tabellen sen omgång 6 som spelades i början av maj. Degerfors har nu fem placeringar i rad på näst sista platsen och har en enda poäng på de fem senaste matcherna och Varberg noll. Ett riktigt bottenmöte i denna omgång, där Varberg kan spela avslappnat medan Degerfors behöver tar tre poäng. Konstaterar än en gång att ett tränarbyte under säsongen inte heller hjälpte denna gång, Varberg gjorde ett försök som inte lyckades. 

Det är ett brandskattat Degerfors som tar sig till Varberg för möte med årets i särklass sämsta allsvenska lag. Avstängningar på Öhrqvist och Campos, två givna startspelare som agerade orutinerat när matchen mot Kalmar senast i det närmaste var avgjord, och vad gäller Bergqvist och Mårtensson så är deras skadebenägenhet besvärande. Dags då för fyra nya att kliva in och visa att de förtjänar sin startplats, och samtidigt se till att drömmen om Allsvenskan 2024 får leva ett tag till.

Håkan Hansson 2023-10-27 14:16:00
Author

Fler artiklar om Degerfors