Bekräftat: två spelare får lämna Varbergs BoIS, Joakim Persson kommenterar uppgörelsen
Ingen rök utan eld, eller?

Bekräftat: två spelare får lämna Varbergs BoIS, Joakim Persson kommenterar uppgörelsen

Enligt en källa som redaktionen talat med ska två av årets nyförvärv i Varbergs BoIS ha fått sparken från föreningen för en dryg vecka sedan.

Anledningen ska vara att spelarna vid upprepade tillfällen har misskött sig och bland annat varit ute och festat dagen innan bortamatchen mot BP. Helgen efter ska de även ha varit ute på nattklubb i Varberg för att sedan sjukanmäla sig och inte följa med laget på resan upp till Degerfors. Uppgifterna ska även ha bekräftats av andra spelare i laget som vår källa talat med. 

Uppgifterna har nu också börjat få spridning i sociala medier och klubben förväntas komma med något slags tillkännagivande inom kort.

Kanske kan detta också förklara en del av det oerhört stora frånfälle som drabbat spelartruppen på senare tid. I gårdagens match mot HBK ställde BoIS t ex upp med sju mittbackar i startelvan. 

Uppdatering: Varbergs BoIS bekräftar nu på sin hemsida att anfallarna Ömür Pektas och Assad Al Hamlawi lämnar Varbergs BoIS med omedelbar verkan. Vad som ligger bakom beslutet anges i ganska svepande ordalag och därför är det inte bekräftat att de uppgifter redaktionen nåddes av igår är korrekta. Men någonting utöver det vanliga verkar ha hänt eftersom kontrakt sällan bara bryts mitt under säsong utan att spelaren i fråga har klart med någon ny klubb. 

Joakim Persson kommenterar i Hallands Nyheter och menar att spelarna inte har infriat förhoppningarna.
– Det är väl alltid så med den strategi och budget vi har att för varje spelare som har en lyckad tid här och säljs vidare, går det ett par som inte lyckas.

Enligt Persson ser uppgörelsen ut som så att BoIS inte längre behöver betala ut någon lön till spelarna.
– Det är avslutat, och båda parter har kommit överens.

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-06-12 14:17:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS