UPPGIFTER: Öster nära att sälja mittfältslöftet

UPPGIFTER: Öster nära att sälja mittfältslöftet

"Händer inget oförutsett väntas hela affären bli officiell inom de närmaste veckorna."

Enligt senaste uppgifter från Sportbladet väntas Öster sälja Adam Herdonsson till den danska klubben AC Horsens. En affär som skulle vara värd cirka sex miljoner kronor med bonusar. "Händer inget oförutsett väntas hela affären bli officiell inom de närmaste veckorna" skriver skribenten Daniel Kristoffersson på Sportbladet.

Så vad händer nu? Om Öster säljer Adam Herdonsson är jag inte övertygad om att en ny mittfältare kommer in. Det finns den unga talangen Hannes Bladh Pijaca som imponerade under försäsongen men pga konkurrensen inte fått speltid i Superettan. Detta hade kunnat öppna en möjlighet för honom att få spela på elitnivå. 

Även Oskar Gabrielsson som man värvade inför säsongen har fått göra en del korta inhopp men också varit utanför truppen. Spelat både sexa, åtta och tia i Räppe. Han har dock varit startspelare i Ligacupen likväl Hannes. Utöver dessa finns Raymond Adjei har oftast varit utanför matchtruppen och kan spela både central mittfältare och ytterback.

Därför tror jag istället att Öster kommer satsa på att värva en riktigt bra ytter som kan ge god konkurrens till de som redan finns. Det skulle även kunna komma in en anfallare som kan vara ett alternativ till Alibek Aliev då han är den enda renodlade nian i truppen. Speciellt när Niklas Söderberg ses som "åtta" nu.

Om försäljningen går igenom har jag svårt att se att även Manasse Kusu skulle säljas då det skulle skada det arbetet man gjort för att få till ett bra mittfält. Nu har även Daniel Ljung kommit igång med målskyttet och hade kunnat ta Adam Herdonssons plats på mittfältet.

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-07-02 11:18:00
Author

Fler artiklar om Öster