2 - 2

Varbergs BoIS-Djurgården de Wolf United 2-2
Målskytt, sparkad i bröstet och till sist utvisad. Varbergs nyförvärv Filipe Sissé stod i centrum.

Varbergs BoIS klarade en poäng hemma mot nya serieledarna Djurgården

Redan i matchens elfte minut prickade Filipé Sissé in 1-0 efteren tilltrasslad situation i straffområdet. Robin Simovic stod för en bra prestation i förarbetet när han inte skjuter direkt utan vänder bort en djurgårdsback och sedan prickar Marcus Danielsson på mållinjen, men returen kunde alltså Sissé raka in och göra sitt första mål för klubben.

Halvlekens mest omdiskuterade situation var ändå när "varbergsdödaren" Hampus Finndell skulle ta ner en boll på mittplan och med sträckt ben satte dobbarna rakt i bröstet på Filipé Sissé som därefter behövde ses om av läkare under ett par minuter. Man kan ju undra vad färgen varit på det kortet om en boisare stått för förseelsen? Men domare Victor Wolf gjorde som oftast en svag insats och lade ribban direkt genom att flöjta i djurgårdsfavör så fort någon av deras spelare gick omkull. Något som skulle hålla i sig matchen igenom.

Efter en bra start av Varberg tog stockholmarna över allt mer men mitt i den värsta pressen kom Ismet Lushaku och Alexander Johansson i en kontring där den sistnämnde kunde avsluta anfallet med en tåfjutt mitt i steget som gick in efter backen. I det momentet visade Johansson än en gång på fin avslutskvalitet när han får komma loss i snabbare omställningar. Ismet Lushaku fortsätter också på den inslagna vägen med stegrad form under de senaste matcherna och fick göra en assist idag.

I början av andra halvlek hände så klart det som inte fick hända då Felipe Sissé på mittplan (!) drog på sig sitt andra gula kort efter sen fällning och blev utvisad. Sett till domarinsatsen i första halvlek och att Sissé hade med sig ett gult var jag ändå lite fundersam till om inte Joakim Persson kunde gjort ett patenterat "taktiskt" byte och plockat av portugisen redan i paus? Speciellt med tanke på att han är ovan vid nivån i svensk fotboll

Inte långt därefter kunde Djurgården reducera till 2-1 efter en snabb omställning som avslutades med ett pass snett inåt bakåt som inbytte Besard Sabovic kunde sätta i nät. Litet frågetecken här till var det centrala defensiva mittfältet höll hus för det blev väldigt tomt i straffområdet? Men det kan också ha varit en effekt av utvisningen.

Resten av halvleken blev en uppvisning i försvarsövning där Djurgården ägde boll i princip hela tiden. Det blir så klart också tungt när ett så pass bra lag får med sig i princip varje boll och motlägg och varje gång en boisare går in i närkamp så är det frispark emot.

Robin Simovic var bra idag och verkar ha hittat formen men när han byttes ut vra det inte en snabb Filip Bohman som kom in utan Des Kunst. Bohman kom in först i minut 80 och kanske kunde ett tidigare inhopp av honom stört Djurgårdens rytm och dessutom utgjort ett större hot i djupled?

Men en stabil Fredrik Andersson i mål och hans vilt krigande trebackslinje anförd av Jon Birkfeldt höll undan och Djurgården skapade egentligen inte så många riktigt heta chanser. Tills i den tredje tilläggsminuten när bollen lite slumpartat hamnade hos Haris Radetinac som hittade bortre gaveln trots att Fredrik Andersson fick fingrarna på bollen.

Surt så klart att tappa segern så sent även om det sett till matchstatistiken är svårt att argumentera mot rättvisan i det hela. Och trots tappad 2-0 ledning tycker jag ändå att grabbarna ska vara stolta över sin insats idag. Det kunde också blivit 0 poäng för precis som Degerfors hade Djurgården ett jätteläge som blockades av boisförsvarare i slutsekunderna.

Varberg mötte även en motståndare som med 12 segrar på de 13 senaste matcherna varit inne i en formtopp som sällan skådats hos ett allsvenskt lag. Och som tydligen hann med att plocka in ett nyförvärv med efternamnet Wolf innan sommarfönstret slog igen.