Stora Valla, 2024-06-29 15:00

Degerfors - Sandvikens IF
4 - 1

Vårsäsongen är över och Degerfors parkerar på allsvensk kvalplats

Vårsäsongen är över och Degerfors parkerar på allsvensk kvalplats

Superettans vårsäsong är över och Degerfors IF tar med gott självförtroende en kort semester på en tredjeplats i tabellen.

Superettans vårsäsong är över och Degerfors IF tar med gott självförtroende en kort semester på en tredjeplats i tabellen. Jag tror vi alla dagar i veckan varit nöjda med den placeringen när degraderingen från Allsvenskan var ett faktum senast. När vi då summerade spelartruppen kunde vi konstatera att drygt en komplett elva lämnade föreningen och sökte andra utmaningar, och tränarparet Holmberg och Sohlberg gick vidare till andra uppdrag. Plus i kanten till sportchef och övriga ledare för årets nyförvärv som har smält in bra i organisationen. Ett par kompletteringar i spelartruppen hoppas vi på när sommarfönstret nu är öppet på vid gavel, samt att vi förstås får behålla nyckelspelarna.

Sandvikens IF, vårsäsongens sista motståndare fick, trots att de gjorde en ganska bra match spelmässigt, vända hem utan poäng och med en bruten svit på sju matcher utan förlust. Degerfors offensiv med Vukojevic, tre mål, och Lindgren, ett, i huvudrollerna firade stora triumfer och var nyckeln till tre poäng. Ser matchen i repris och konstaterar att Gurra har en fot med i Dijans alla tre mål och att Elias Pihlström noteras för två assist i matchen. Med 26 gjorda mål är Degerfors näst bäst bland de sexton lagen i Superettan, endast serieledande Landskrona har gjort fler.

. Det är drygt två veckor kvar till omstarten och sexton matcher återstår av säsongen. I pausen på Stora Valla är sportchefen Patrik Werner tydlig med att målsättningen är att vara med och konkurrera om en plats i Allsvenskan 2025. Nog blir det en spännande höstsäsong.

Håkan Hansson 2024-07-04 13:32:24
Author

Fler artiklar om Degerfors