Väskförbud i Allsvenskan och Superettan

Väskförbud i Allsvenskan och Superettan

Detta meddelar polismyndigheten i Sverige efter den höjda terrornivån i landet. – Beslutet är fattat för att begränsa möjligheterna att begå brott på ett evenemang, berättar Per Engström, sektionschef för samordning vid Nationella operativa avdelningen.

”Polismyndigheten meddelar att det från och med nu råder väskförbud på större evenemang och festivaler i Sverige, däribland också på arenorna i Allsvenskan och Superettan. Svensk Elitfotboll förhåller sig helt till de riktlinjer som Polismyndigheten anger.”

Detta uttalande gick under onsdagen att läsa på svenskelitfotboll.se efter att polisen meddelat de nya restriktionerna. Detta som en konsekvens av den förhöjda terrornivån som varit i Sverige sedan den 17 augusti 2023 när terrorhotnivån höjdes från en 3:a till en 4:a på en femgradid skala.

Svensk elitfotboll meddelar på sin hemsda att från och med idag, den 1 november 2023, är inga väskor tillåtna på arenor i landet. Detta gäller oavsett storlek och omfattar även plastpåsar, genomskinlig som täckt. Beslutet gäller inne på varje arena i Allsvenskan och Superettan från och med nu och tills vidare. 
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-11-01 17:37:00
Author

Fler artiklar om Svensk Fotboll

Allsvenskt vimmel omgång åtta