Här är Allsvenskans bästa värvning – enligt skribenterna

Här är Allsvenskans bästa värvning – enligt skribenterna

Vilken värvning har varit bäst i Allsvenskan? Skribenterna får komma till tals och delar med sig av sina åsikter i frågan.

Vi fortsätter att låta de allsvenska redaktionerna komma till tals och besvara olika frågor för att summera den gångna säsongen. I dag har det blivit dags för dem att välja ut vilken värvning som varit bäst under året.

Läs även:
» Här är Allsvenskans bästa tränare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans bästa spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans mest underskattade spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans mest överskattade spelare – enligt skribenterna


Samtliga redaktioner har blivit tillfrågade att delta och svaren från de som valt att ställa upp finns att tillgå här nedan.

Vem har varit den bästa värvningen?

Viktor Rundlöf – AIK-redaktionen:
– Marcus Antonsson till Värnamo får ses som den absolut bästa värvningen den här säsongen. Anfallaren har gjort 20 av Värnamos 34 mål i Allsvenskan och nästan på egen hand sett till att Smålandslaget hamnat på en trygg mittenplacering. Att Värnamo lyckades landa Antonsson får ses som årets kap.

Håkan Hansson – Degerfors-redaktionen:
– Gustav Lagerbielke.

Adam Lannebo – Djurgården-redaktionen:
– Mikkel Rygaard. I år har han bildat mittfältstrio med bröderna Gustafson i ett SM-guldvinnande BK Häcken. Med sina mål, assist och läckra passningar har han charmat alla på Hisingen. I början av året blev han ofta utbytt tidigt, men från sommaren fram till säsongsslutet finns det ingen som varit bättre i Allsvenskan.  

Maximilian Damm – Elfsborg-redaktionen:
– Ingen trodde på honom inför säsongen, men Nahir Besara har levererat i Hammarby i år. Så nyttig på mitten. Han är i Stockholm för att stanna.



Mattias Eckerman – Hammarby-redaktionen:
– Mikkel Rygaard. Den danske mittfältaren anlände inför årets säsong till BK Häcken, efter en enligt egen utsago tuffare period i polska andradivisionen. 31 år gammal offensiv mittfältare som spelat i den inhemska ligan stora delar av sin karriär, skulle han kunna bidra med något? Det visade sig vara precis den offensiva pusselbit BK Häcken behövde. Elva mål och fyra assist blev det för dansken som varit kreatören och Jeremejeffs lekkamrat i anfallet. Energifylld och rik på finess är han en spelare som skulle gå in i vilket Allsvenskt lag som helst. Guldfynd.

Melvin Malmberg – Häcken-redaktionen:
– Rygaard, tätt flankerad av Hovland. Att fixa en spelare av Rygaards kaliber på fri transfer är inget som hör till vanligheterna för en allsvensk klubb. Samma sak med Hovland, fri transfer. Otrolig business av Martin Ericsson! Bubblare: Marcus Antonsson, Warner Hahn och Gustaf Lagerbielke (till Degerfors).

Philip Semmler – IFK Göteborg-redaktionen:
(Då jag redan utsett Mikkel Rygaard till årets bästa spelare, vill jag lyfta fram andra spelare)
– Inför säsongen hade jag trott på Dijan Vukojevic till Degerfors och i somras Ajdin Zeljkovic till IFK Värnamo. Ingen av de två är ens på en topp 10-lista när jag summerar säsongen, men det är mest på grund av stenhård konkurrens. Sommarlånen av Sebastian Nanasi till Kalmar och Gustaf Lagerbielke till Degerfors har varit på samma nivå som Helsingborgs lån av Nikola Durdic och Alfred Finnbogason 2011, det vill säga tio av tio. Pratar vi om en ren värvning så drar Marcus Antonsson utan tvekan det längsta strået. Hade han spelat i Kalmar FF hade de nog enkelt kommit topp två, istället fick han Värnamo att lyfta från den givna jumbon till en tiondeplacering. Hatten av.

Pontus Kroon – Malmö-redaktionen:
– Marcus Antonsson till Värnamo. En ren jackpot för nykomlingen och för Marcus personligen.

Arvid Lundkvist – Sirius-redaktionen:
– Nahir Besara. Man behöver inte säga så mycket mer.

Erik Larsson – Värnamo-redaktionen:
– Omar Faraj. Nu är detta förvisso en utlåning, men Faraj är den enskilt viktigaste anledningen bakom att Degerfors klarade sig kvar. Fantastisk höst för hans del.

*  *  *

Vem tycker du är Allsvenskans bästa värvning?
Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet nedan, men kom ihåg att hålla god ton!

Filip Wollin2022-12-01 17:00:00

Fler artiklar om Svensk Fotboll