Silly Season-bloggen: Liverpool presenterar nyförvärv i veckan – AC Milan närmast att landa Edin Dzeko?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 17:00

Dzeko till Milan?

Manchester Citys Edin Dzeko är inte nöjd med speltiden i Manchester City och storklubben försöker nu rensa ut onödiga löneposter. Santa Cruz och Adebayor väntas signa för Real Betis och Tottenham inom kort. Ska City på allvar gå efter Van Persie eller ett annat större namn så måste Dzeko lämna. Milan och Manchester City sägs förhandal i dagsläget.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Lövenkrands till Birmingham

Newcastles bosmanvärvning 2009 har gjort 29 mål för klubben. Nu är tiden i Newcastle över då dansken tar flyttlasset och flyttar vidare till Birmingham och spel i The Championship igen.
[Officiellt: Lövenkrands till Birmingham]

Rodgers har nyförvärv nära

Idag höll Liverpools nya manager Brendan Rodgers en presskonferens där han avslöjade att han hoppas göra klart med minst ett nyförvärv den här veckan, det kan också bli två stycken spelare. Han berättade också att klubben inte har lika mycket pengar som folk verkar tro. Det ska bli väldigt intressant att se vilka spelare som Rodgers är nära att landa eftersom det är väldigt ont om konkreta rykten gällande spelare till Liverpool.
[Rodgers siktar på att klart med 1-2 spelare den här veckan]

Pontus Engblom lämnar AIK

Den unga anfallaren från AIK, Pontus Engblom gjorde succé hos Sundsvall på lån ifjol men har inte fått chanserna i AIK efter att han återvände till klubben den här säsongen. Nu presenterar den norska klubben Haugesund att man har skrivit ett kontrakt på 3,5 år med Engblom.
[AIK Silly Season]

Övrig media:

Roma vill sälja Borriello

Italienska klubben Roma lånade i vintras ut anfallaren Marco Boriello till Juventus. Nu meddelar man att man försöker sälja 30-åringen. – Vi har satt Boriello på transferlistan och det är han medveten om, säger Walter Sabatini (Romas sportchef). Det stora problemet med Boriello ska vara att han kostar väldigt mycket i lön. Hela €5.4M per år.
[SkySports]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 09:00

Ganso på väg från Santos
En av Brasiliens mest eftetraktade unga talanger, Ganso, är på väg att lämna sin klubb Santos. Ganso trivs inte i laget. DIC är en grupp som äger 55% av Ganso. Deras ägare Delcir Sonda bekräftar att Santos inte trivs i laget och han är aktuell för en flytt till Internacional. Han säger även att han förhandlar om att köpa loss spelaren helt. En flytt till Europa kan alltid ske, men enligt Delcir Sonda så vill Ganso vara kvar i Brasilien ett år till.
[SkySports]

På SvenskaFans:

Celtic har hittat sin målvakt

Det spekulerades om Andreas Isaksson och ett par andra målvakter. Nu är det klart att Celtic köper loss målvakten Fraser Forster som varit utlånad till klubben två år i rad. För £2M blir flytten från Newcastle till Celtic permanent.
[Celtic har gjort klart med målvaktsposten]

Övrig media:

Leverkusen nobbar bud från Chelsea

Chelsea har fått ett bud på £16M på spelaren Andre Schürrle nobbat av Bayer Leverkusen. Det är något som Leverkusen gått ut med officiellt. – Vi har fått ett konkret erbjudande på €20M från Chelsea på Schürrle, fast vi valde att behålla Andre, säger Leverkusens chef Wolfgang Holzhauser.
[SkySports]

Pontus Jansson till Torino?

Enligt italiensk media, närmare besämt tuttosport så ska Pontus Jansson vara en av spelarna på Torinos önskelista. Detsamma gäller Gazzettan. Tuttosport hävdar att prislappen är 13 miljoner kronor. Pontus Janssons agent Martin Dahlin vill inte kommentera uppgifterna.
[FotbollDirekt]

Robin Fredriksson2012-07-09 17:05:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen