Silly Season-bloggen: "Åsna som väljer Newcastle" - Mourinho vill till Chelsea

Silly Season-bloggen: "Åsna som väljer Newcastle" - Mourinho vill till Chelsea

SENA UPPDATERINGAR (23.00)

Nicollin: ”Yanga-Mbiwa är en åsna”
Montpelliers åsiktsmaskin, ordförande Louis Nicollin, gjorde ingen besviken på frågan om mittbacken Mapou Yanga-Mbiwa förväntade Englandsflytt. ”Det är inte mitt fel om han är en åsna”, säger ”LouLou”, och slår fast. ”Newcastle är verkligen inget bra val. Han kommer se till att byta klubb nästa år igen”.
(L’Equipe)

…och Belhanda ”säljer jag inte till Turkiet”
Den andra stora Montpellier-profilen på väg bort är Younès Belhanda, som redan uppges överens med Fenerbahçe. Men Louis Nicollin tror inte på affärer med turkiska klubbar. ”Han kommer inte att gå dit, det är uteslutet. Jag säljer bara till England och Tyskland”.
(L’Equipe)

Marotta: ”Llorente i sommar”
Juventus sportchef Giuseppe Marotta bekräftar att klubben är nära en övergång för Fernando Llorente. Däremot kommer Athletic Bilbaos anfallare inte redan i januarifönstret, som spekulationer gjort gällande. ”Vi har sagt till Athletic Bilbao att vi är intresserade och jag är optimistisk. Han kommer att spela för Juve från och med 1 juli”, säger Marotta till Radio 24.
(Goal)

Mourinho vill till Chelsea
José Mourinho står i kontakt med såväl Roman Abramovitj, som personer i klubbledningen och spelare i Chelsea - för att bana vägen för en återkomst till Stamford Bridge. Det uppger Daily Express i tisdagens tidning, och hänvisar till en källa. Mourinho väntas lämna Real Madrid i sommar och har åtskilliga gånger kopplats samman med en flytt tillbaka till både Premier League och till Chelsea.

QPR vill ha Kranjcar
Harry Redknapp vill återförenas med Niko Kranjcar i Queen’s Park Rangers, uppger Sky Sports. Reknapp hade Kranjcar i Tottenham. Den 28-årige mittfältaren lämnade Premier League för spel i Dynamo Kiev förra sommaren.
(Sky Sports)

Centurion väljer bort Italien
Både Milan och Napoli har uppgetts ute efter 20-årige argentinaren Ricardo Centurion, men enligt Sky Italia i kväll är Racing Club-mittfältaren nära en övergång till ryska Anzji Machatjkala.
(Di Marzio-blogg)

Villa konkurrera med Liverpool
Sky Italia uppger att Aston Villa lagt ett bud på Philippe Coutinho, men att Inter nobbat. 20-åringens agent bekräftar också intresset från den krisdrabbade Birminghamklubben. ”Jag kan bekräfta att Aston Villa gjort en förfrågan”, säger Cacau Barbosa till FC Inter News.
(Sky Sports)

Southampton efter Biglia
Ska mittfältaren Lucas Biglia bli nye Southamptontränaren Mauricio Pochettinos första värvning? Vill man tro Sky Sports uppgifter är sydkustklubben ute efter den 26-årige argentinaren, som vill lämna Anderlecht.


KVÄLLSUPPDATERING (19.45)

Kaká-förhandlingar bröt samman
Milans vd Adriano Galliani sa på kvällen att Kaká-affären är på väg att gå om intet. ”Förhandlingarna om Kaká kan inte fortsätta av skattetekniska skäl”, förklarade Galliani för presskåren. Milan vill låna mittfältaren i 30 månader, som tidigare i dag uppgavs ha accepterat en lönesänkning från tio till sex miljoner euro.
(La Gazzetta dello Sport)


EFTERMIDDAGSUPPDATERING (18:00)

Milan och Kaka överens

Sky och MilanNews rapporterar att Milan och Kaka har kommit överens om en rejäl lönesänkning. Kaka är villig att gå ner 40 procent i lön. Men Sky Italia hävdar även att det är högst otroligt att Real Madrid kommer gå med på det gratislån på 30 månader som Milan har föreslagit.
(SvenskaFans)

Llorente ser ut att anlända i sommar

Juventus Beppe Marotta har uttalat sig om både Llorente och Cavani och har avfärdat alla rykten om Napoli-anfallaren samtidigt som han meddelar att Llorente högst troligen anländer i sommar. ”Vi är definitivt intresserade av Llorente. Jag är hoppfull att vi ska komma överens. Men det är bara aktuellt till sommaren. Cavani? Han är omöjlig att värva för någon italiensk klubb. Bara någon rysk eller arabisk klubb har råd med honom”, säger Marotta.
(Football-Italia)

Magnus Eriksson valde Malmö

I dag presenterade anfallsstjärnan Magnus Eriksson av Malmö FF. Trots en längre tids betänketid så hävdar Eriksson att valet var självklart efter ett samtal med Rikard Norling. Kontraktet med Malmö gäller för fyra år.
(Malmö FF på SvenskaFans)
(FanTV från presskonferens)

Lyon fortsätter sälja

Nästa två spelare som Lyon förhandlar kring försäljning med är Lisandro Lopez och Michael Bastos. Lyon-presidenten Jean-Michel Aulas uttalar sig som vanligt om spelarna på väg ut. ”Det är inte att sant att Lopez har sagt adjö till Lyon-fansen redan. Det är ett missförstånd. Jag väntar på nyheter om vad som händer där. Juventus och Fiorentina? Jag känner presidenterna i båda klubbarna och ingen har kontaktat oss. Bastos? Jag tror han lämnar i januari. Han är i kontakt med tyska, engelska och brasilianska klubbar”, säger Aulas.
(SkySports)

Touma förlänger med Syrianska?

Det har ryktats länge om Sharbel Touma till bland annat IFK Norrköping men nu uttalar sig huvudpersonen själv i frågan. Där han hävdar att en förlängning med Syrianska ser ut att bli av redan idag eller i morgon.
(FotbollDirekt)

Adnan Maric klar för GAIS

Gais lyckade med drömvärvningen från Gunnilse. Adnan Maric, blott 15 år, har skrivit på för klubben och ser ut att ingå i A-lagstruppen den kommande säsongen. Han har bland annat varit och provspelat med Fulham men väljer nu Gais.
(SvenskaFans)

CSKA vill låna Marin

Marko Marin har fått väldigt snålt med speltid sedan flytten till Chelsea. Enligt tidningen Izvestia så har är CSKA Moskva mycket sugna på att försöka låna tysken. Hans agent bekräftar att det finns möjlighet att han försvinner på lån. ”Jag tänker inte dölja att det finns en möjlighet att Marin blir utlånad resten av säsongen. Men jag tänker inte namnge några klubbar”, säger hans agent till Izvestia.
(ITV)

Campbell klar för Cardiff

Serieledarna i The Championship, Cardiff City, har tagit ytterligare ett kliv mot Premier League då man gjort klart med Fraizer Campbell från Sunderland. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år och ska se till att Cardiff säkrar avancemanget till Premier League under våren.
(Safc.com)


LUNCHUPPGIFTER (14.00)

Zaha till United…eller?
Daily Mirror rapporterade på förmiddagen att Manchester United och Crystal Palace var överens om en övergång för Wilfried Zaha, värd 15 miljoner pund, samt att spelarna getts tillåtelse att diskutera kontrakt med United. Men Palace har därefter för Sky Sports dementerat både påståendena.
(Sky Sports)
(Daily Mirror)
 
Moratti: ”Paulinho blir dyr”
Inter-basen Massimo Moratti bekräftar att klubben är intresserad av Paulinho, Corinthians 24-årige mittfältare. ”Paulinho är en intressant spelare, men han kostar också mycket”, sade Moratti.
(La Gazzetta dello Sport)

Newcastle lägger bud på anfallare…
Sky Sports uppgav vid lunchtid att Newcastle lagt ett bud på Bordeauxs anfallare Yoan Gouffran. Enligt franska uppgifter tidigare i dag har Premier League-klubben lagt ett bud på 750 000 euro för 26-åringen som nobbats. Gouffrans kontrakt går ut i sommar.
(SudOuest)
(Bordeaux på SvenskaFans)
 
…och ytterligare offensiv pjäs?
Arsenal har uppgetts ute efter Florian Thauvin men Newcastle har nu lagt ett bud på 3,5 miljoner euro för den 19-årige offensive Bastia-spelaren. Den korsikanska klubben sägs hoppas på fem miljoner.
(Le 10 Sport)
 
West Ham vill ha Inkoom
BBC-journalisten Dan Roan uppger att West Ham är ute efter Samuel Inkoom. Den 23-årige ghananske backen spelar för närvarande i Dnipro Dnipropetrovsk i Ukraina.
 
Macheda till Elche…eller?
Engelska medier rapporterar att Stuttgart vill låna Manchester Uniteds anfallare Federico Macheda. ”Vi har spanat in honom ett tag och han är en av spelarna vi har på vår lista”, säger Stuttgarts sportchef Fredi Bobic till Stuttgart Nachrichten. Uppgiften kommer bara dagen efter det att Elches ordförande sagt att klubben hade ett avtal. ”Vi har valt att låna Macheda. Man United har gått med på det och så har även spelaren. Han bör vara här nästa vecka”.
(Guardian)
(AS)
 
Ännu en grek i Fulham?
Mttfältaren Vasilis Torosidis, 27, har meddelat att han inte kommer att skriva nytt kontrakt med Olympiako och planerar en utlandsflytt. Enligt uppgift får det Fulham att gnugga händer. Den engelska klubben, som redan har greken Giorgos Karagounis i sitt spelarstall, uppges intresserat av Torosidis.

Piñones Arce har ny klubb
Pablo Piñones Arce är klar för allsvenska nykomlingen Östers IF, uppger footballtransfers.com. En officiell presentation väntas senare i eftermiddag. Den 31-årige anfallaren kom inte överens om något nytt kontrakt med Brommapojkarna.
(Footballtransfers)


MORGONENS UPPGIFTER (08.00)

M’Vila troligen till Ryssland

En rad Premier League-klubbar, med Queen’s Park Rangers i spetsen, har jagat Yann M’Vila. Men Rennes 22-årige mittfältaren ser ut att välja bort dem för spel i Ryssland. Enligt dagens L’Equipe är M’Vila när att skriva på ett fyraårskontrakt med Rubin Kazan, värt fyra miljoner euro om året. Representanter för Rubin Kazan och Rennes kommer också att träffas dag för vidare diskussioner om betalning. Rubin Kazan har redan erbjudit 11,5 miljoner euro, vilket är en och en halv mer än vad Rennes från början hoppats på, skriver den franska tidningen.
(L'Equipe)
 
Inter vill ha mer av Liverpool
Tio miljoner pund. Det är prislappen som Inter satt på Philippe Coutinho, skriver The Times, och uppger att Milanoklubben nobbade ett bud på 6,7 miljoner pund från Liverpool i fredags kväll. Daily Mirror menar att tränare Brendan Rodgers ser Coutinho som ett alternativ till Tom Ince, som förhandlingarna med Blackpool gick i stöpet för.
(Daily Mirror)
 
Sissoko föredrar Newcastle...
Toulouse defensive mittfältare Moussa Sissoko har enligt L’Equipe sagt till sina närmaste att han är mest intresserad av en flytt till Newcastle. 22-åringen har också uppvaktats ivrigt av Marseille och Monaco, men Newcastle har inlett förhandlingar med Toulouse och ska träffa spelarens representanter på onsdag, skriver den franska tidningen.
(L'Equipe)

...men kan Arsenal roffa åt sig Yanga-Mbiwa?
Newcastle har fått sitt bud accepterat på Mapou Yanga-Mbiwa (7,5 milj euro) och uppgifter har gjort gällande att läkarundersökning sker i dag. Men precis som i fallet med Loïc Remy så har man inte lyckats knyta upp säcken för affären i tid. Nu planerar Arsenal att gå in och matcha bud, enligt The Mirror.
(Mirror)
 
Holtby ut – Bastos in
L’Equipe uppger att Tottenham och Schalke är så gott som överens om den påskyndade övergången för Lewis Holtby (kostnad: två miljoner euro). Inom de närmaste dagarna väntas därmed den tyska klubben använda pengarna till värvningen av Lyons Michel Bastos. 29-åringen är överens med Schalke och ett bud på sju miljoner euro väntas säkra övergången.
 
Berlusconi: ”Kaká är en dröm”
”Som ett fan, så är det en drömåterkomst”, sade Milans ägare Silvio Berlusconi om Kaká till Sky Italia i går kväll. Enligt La Gazzetta dello Sport i dag väntas slutgiltigt besked i affären inom de närmaste två dygnen, och det mesta pekar på att lånet av brasilianaren från Real Madrid går i lås.
 
Villa beredd att lämna Barça nu
Barcelona har upprepade gånger sagt att man inte kommer att släppa David Villa i januarifönstret. Men enligt Sport har den 31-årige anfallaren, som haft svårt att få speltid i Barça, fört samtal med tränare Tito Villanova att få lämna redan nu.
(Sport)

Redknapp ute efter Malouda
Florent Malouda finns längst in i Chelseas frysbox för tillfället. En manager som vill ändra på det och värva honom är Queens Park Rangers Harry Redknapp. Enligt Daily Mail så är Redknapp angelägen om att värva honom. L'Equipe uppgav i går att Chelsea släpper 32-åringen på en fri transfer.
(DailyMail)

Llorente kan anlända direkt
Som uppmärksammades i går (se ”morgonens uppgifter” i går) så väntas Fernando Llorente bli klar för Juventus, kanske redan i morgon. Men kontraktet har sagts gälla från sommaren. Men enligt La Gazzetta dello Sport är Juve berett at lägga tre-fyra miljoner euro för att få Ahletic-anfallaren redan i januarifönstret. Vad det gäller Didier Drogba så önskar ivorianens representanter, enligt tidningen, att ett avtal med Juve slutförs inom 48 timmar. Men problemet med att lösa den 34-årige anfallaren från Shanghai Shenhua kvarstår.
(La Gazzetta dello Sport)

Wigan vill låna spelare
Roberto Martinez har uttalat sig om att värva spelare med erfarenhet från Premier League. Enligt The Telegraph ska det röra sig om två lån som Wigan hoppas kunna genomföra. Ronald Zuber från Wolverhampton och Sebastian Coates från Liverpool.
(Telegraph)

Crespo på väg till Sundsvall
Förra året lånade AIK ut Alhassan ”Crespo” Kamara till Örebro. Nu lånas han ut igen men den här gången till GIF Sundsvall. Han besöker klubbens just nu. ”Crespo är här ett par dagar för att bekanta sig med stan och med laget, gillar han det han ser så tyder det mesta på att vi lånar honom under året”, säger Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom.
(FotbollDirekt)

GAIS och Djurgården förhandlar idag

Tommi Vaiho vill till Gais och Gais vill ha honom också. Men DIF och Gais är ännu inte överens. Ny förhandlingar kommer att påbörjas idag. ”Ja, vi kommer att fortsätta diskussionerna med Magnus Pehrsson och Djurgården idag”, säger Gais sportchef Jonas Lundén.
(FotbollDirekt)


GÅRDAGENS SENA UPPGIFTER (23.00)

Inter tar sikte på mittfältstrio

Med Wesley Sneijder-affären slutligen i hamn, tar Inter nu sikte på att ro i land andra affärer med fokus på tre mittfältare, enligt Sky Italias Gianluca DI Marzio. Till att börja med väntas Atalantas Ezequiel Schelotto, 23, snart vara klar. Samtal uppges redan igång med Bari om Nicola Bellomo, 21. Men främsta mål anses vara Paulinho, 24, från Corinthians.
(Di Marzios blogg)

Rennes bekräftar: ”M’Vila kan lämna nästa vecka”
Spekulationerna om Yann M’Vila har varit många, men den 22-årige mittfältaren ser nu slutligen ut att vara på väg bort från Rennes. Klubbordförande Pierre Dréossi sa i kväll att det är ”stor möjlighet” att M’Vila lämnar. ”Det finns ingen överenskommelse (med annan klubb, vår anm) ännu, men det kan ske nästa vecka”, sa Dréossi till BeIN Sport. Queen’s Park Rangers har ryktats hetast i jakten på fransmannen.
(Goal)
(RMC Sport)
 
Genoa byter tränare
Italienska uppgifter gör på kvällen gällande att Genoas tränare Gigi Del Neri fått sparken. Droppen var dagen 0-2-förlust hemma mot Catania. Ordförande Enrico Prezioso har redan sparkat en tränare den här säsongen (Gigi De Canio) och nästa tränare i Genoa är enligt samstämmiga italienska uppgifter Davide Ballardini, senast i Cagliari.
(Football Italia)
 
Coles kontrakt klart
I går kom uppgiften att Ashley Cole var överens med Chelsea om ett ettårskontrakt, efter matchen mot Arsenal (2-1), bekräftade Rafael Benítez den. ”Jag är väldigt glad. Pappersarbete måste slutföras men överenskommelsen finns där”, sa Chelseatränaren.
(Bloomberg)

SvenskaFans.com2013-01-21 23:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen