fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 66720 | Medlemmar: 183064

Kom ihåg mig
2017-11-11 14:00
Västanfors IF/BK - Örebro
5-4


Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"
Daniel Rönning gjorde ett mål i matchen mot Västanfors.

Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"

Västanfors vann mot Örebro med 5-4 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.

                          Gulsvart förvaltade avslag och satte tonen direkt med en lyra långt upp i banan - ett tema denna dag då isen var knottrig och det regnade: 
 
Det snöblandade regnet öste ner redan flera timmar innan matchstart i Fagersta - och slutade aldrig.... Och när nederbörden inte ville avta över Västanfors IP blev den ännu tuffare för ett ÖSK som hade svårt att spela sitt spel... (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                        I matchminut '1 hade Gulsvart skott mot mål, liksom i nästa matchminut då Tero Määttälä avfyrade ett skott mot mål. I '3 fick Västanfors hörna vilken slogs på mål - bollen dansade på mållinjen och domaren valde slutligen att döma mål efter vissa protester. I '6 kom Västanfors igenom i mitten av banan via ett lyft och gjorde 2-0. Och redan i påföljande matchminut kom en rödvit spelare igenom i mitten av banan och gjorde en genomåkning fram till en utsatt Joakim Westberg i mål - 3-0 till Fläkten efter blott sju minuter: "ÖSK fick en mardrömsstart på bortamatchen, och var i underläge med 0-3 innan åtta minuter ens var färdigspelade. Ett extra tungt tidigt underläge att hamna i, med tanke på förhållandena" (Åbonde). 

                         Örebro arbetade sig successivt in i matchen och skrapade fram en hörna i '13. Johannes Camilton nådde avslut och sköt över mål. I '14 stormade Joonas Peuhkuri fram och fixade en hörna via skott på mål. Den hörnan slogs på Västanfors rus. Detta utgjorde blott en plantering till nästa ögonblick, då Peuhkuri erövade bollen och satte bollen i nättaket och reduceringen till 1-3 var ett faktum. 

                         I matchminut '21 fick Sebastian Brandt tag på bollen och körde en soloraid - han kom till skottläge från diagonal vinkel vilket tvingade målvakten att rädda - returen hamnade rätt ut i mitten av banan och där stod Daniel Rönning parkerad och kunde lägga in ytterligare en reducering, 2-3. 

                         I '22 fick Örebro tillfälle att kvittera men hörnan slogs över och istället kunde Fläkten göra 4-2 via ett inspel från kanten, snett inåt banan där en spelare slog till på ett tillslag. 

                         Därefter följde ett par skott mot mål i tätt följd för Gulsvart, innan Västanfors kom till ett renodlat friläge mot Westberg som räddade med benskyddet. I '31 fick istället Örebro skott på mål, och i efterföljande matchminut stack Max Eriksson upp med ett skott på mål. I '34 startade Örebro ett anfall som kulminerade med ett skott på mål och vars retur genererade en hörna. Den hörnan slogs på Västanfors mur. Därefter följde en serie frislag för båda lagen innan Mattias Brolin-Munther fick tag på bollen varefter han fälldes av motspelare. På tilläggstid fick Brolin-Munther ånyo bollen och påbörjade en soloraid men han förlorade kontrollen på bollen och visslan ljöd för halvtid.

                          Den andra halvleken inleddes med ett frislag för Västanfors, innan Brandt erövrade bollen och kom igenom på ena kanten och pricksköt 3-4 i motsatt inre burgavel. Två minuter senare kom Brandt återigen till momentum och sköt över mål. I '51 satte Niclas Larsson abrupt stopp på Västanfors anfall men visades ut för bentackling. I samma matchminut hade Västanfors frislag med skottläge och bollen styrdes av gulsvart spelare till hörna. Den hörnan genererade 5-3 för Fläkten

                          I '54 stack Rönning upp med skott på mål, och i '55 passade Brandt bollen till medspelare vars  avslut hamnade utanför mål. Tre minuter senare fick Gulsvart ett skott på mål, och två minuter senare hade Västanfors skott på mål, vilket blockerades till hörna. Tre minuter senare kom Mättäälä till skottläge och sköt utanför i yttre burgavel. I påföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '65 visades Eriksson ut och i nästa ögonblick hade Örebro skott på mål. I '68 fälldes Määttälä då han hade boll och Örebro fick frislag som dock inte genererade någon reell målchans. I '69 spelade Västanfors in bollen från ena kanten och Westberg bröt det via att lägga beslag på bollen. 

                         I '70 bröt Camilton dödläget och slog till med enhandsfattning, eller tennis, rakt upp i nättaket till reducering, 5-4. I '78 kom Västanfors till skottläge och tvingade Westberg att tippa bollen över mål till hörna. Den skulle dock visa sig bli resultatlös. Örebro jagade kvittering och testade långskott utanför mål i '80. I efterföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '82 svarade Westberg för en benparad och i '85 bröt liberon Tomas Hedlund gästernas anfall och Örebro var fortfarande kvar i matchen. I '85 fick Gulsvart hörna vilken slogs över mål. I '87 fick istället Västanfors hörna vilken slogs utanför, innan Rönning visades ut i '88. På övertid hade Västanfors skott på mål men Westberg räddade med ena skridskon. Matchen slutade således 5-4 till Fläkten

                        Thomas Rosdahl, huvudtränare, kommenterar: 
 
Vi visste ju att det skulle bli en svår match. När vi mötte dom på bra is kastade de långt och slog långt hela tiden, så det visste vi ju. Men tyvärr är ju förhållandena som så att vi tränar på bra is i stort sett hela tiden, och Västanfors får träna på lite halvdålig is emellanåt. Det har lite med väder och vind att göra, så det är ju en fördel för dem naturligtvis.... Vädret spelar ju oss ur händerna, det tycker jag absolut. Vi har så pass skickliga spelare, vi får ju liksom inte utnyttja det vi är bra på. Det är klart, det är ju lika för båda lagen. Men det är klart, det är kort plan och jag tycker dom har fördel.... Nej, det tycker jag egentligen inte [(som svar på frågan "Med facit i hand, borde ni ha övergett ert spel för att lyfta långt tidigare?")]. Vi gör ju fyra mål, men vi ska inte släppa in fem mål. De får ju två hörnmål, vi hade lika gärna kunnat göra ett eller två mål på våra hörnor liksom. Det är lite det som avgör idag, det är fasta situationer och det visste vi ju före. Men ibland har man en dag man inte får in dem, ibland får man in dem.... Jo, men så är det ju absolut [(att det är jobbigt att få tidigt underläge med 0-3)]. När vi spelade uppe i Ljusdal låg vi under med 3-0 efter tre minuter, och då visste vi ju att får vi bara jobba såhär så kommer det. Och det gjorde det idag också. Det kom ju 3-1 och 3-2, och vi har ganska bra tryck. Sen får dom in 4-2 på ett riktigt skitmål igen då, tycker jag. Vi fick jobba i motvind hela tiden. Men det är klart, dom vann ju med 5-4, det kan lika gärna bli 4-4 eller så kan vi vinna med 5-4 om man ser till chanser. Vi har ju ett antal ganska bra chanser i andra halvlek som vi måste göra mål på.... Nej, det gör det absolut inte [(som svar på frågan "Ni är tippade som ett av topplagen i serien - avskräcker det här på något sätt?")]. Utan jag vet ju att dom flesta lagen får det jävligt tufft här mot Västanfors, dom är ju bra hemma. När det blir väder och vind så menar jag att dom har lite fördel med sina långa utkast och långa bollar (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                                       Källförteckning
 
Åbonde, Oliver. "Regn Och Dålig Is Satte Käppar I Hjulet För ÖSK." Nerikes Allehanda[Örebro] 12 Nov. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

Västanfors IF/BKÖrebro
Västanfors IF/BK-Örebro
31. A Johansson
20. E Jakobsson
5. A Hjulström
12. F Andersson
19. J Flodström
17. R Lindqvist
6. R Rebermark
9. O Sundström
7. J Söderström
8. F Rydberg
23. K Nordström

Avbytare
15. D Trondset
4. F Backström
14. O Lindbom
16. G Augustsson
10. E Juhlén
50. J Westberg
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
90. J Svensson
5. V Janérs
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
21. T Määttälä
19. J Camilton

Avbytare
11. J Blom
16. A Strand
2. D Rönning
66. M Brolin-Munther
0 KOMMENTARER      2146 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-11-13 00:30:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Decimerat Gulsvart nollat av ryska Start - Comeback av Max Eriksson
Örebro Ett sjukdomsdrabbat Örebro tog emot ryska Start som ett förskalv till ryssarnas deltagande i World Cup. Matchen slutade 0-4 (0-2) till ryssarnas favör. Örebros utsatta situation innebar inhopp av tränaren Max Eriksson.
2018-10-15 02:59:00

Gulsvart seger i derbyt mot Nitro/Nora - Örebro drog ifrån i andra halvlek
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 9-3 (3-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Sebastian Eriksson, Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
2018-10-07 18:59:00

Supercupen: Nederlag mot Kungälv och Gulsvart ute
Örebro Gulsvart förlorade mot Kungälv med 5-2. Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson och Daniel Rönning.
2018-10-03 13:03:00

Supercupen: Vinst mot Boltic efter straffar
Örebro Gulsvart fick sista ordet mot Boltic och kunde vända underläge med två mål till oavgjort efter full tid och vinst efter en rafflande straffläggning. Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Victor Janérs, Alexander Strand och Johan Svensson (ex. straffläggning). Slutresultat skrevs till 4-4 och 8-5 till Gulsvart efter straffar.
2018-10-02 03:56:00

Supercupen: Inledande förlust mot Gripen
Örebro Örebro förlorade mot Gripen med 2-4 (0-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer och Hugo Sundberg.
2018-09-25 06:11:00

Örebro SK värvar Joakim Bergqvist
Örebro Gulsvarts trupp fullbordad inför den kommande säsongen...
2018-08-13 06:20:00

Örebro SK värvar Elias Sandholm
Örebro Gulsvart noterar ännu ett nyförvärv...
2018-06-08 10:59:00

Örebro SK värvar Viktor Mardakin
Örebro Gulsvart värvar från Elitserien...
2018-06-08 10:55:00

Örebro SK värvar Filip Bergman
Örebro Gulsvart inkasserar ytterligare personal...
2018-06-08 10:00:00

Örebro SK värvar Hugo Sundberg
Örebro Gulsvart breddar truppen ytterligare...
2018-04-21 05:43:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1AIK Bandy000000
2Gripen000000
3Boltic000000
4Kungälv000000
5Rättvik000000
6Kalix000000
7Katrineholm 000000
8Lidköpings AIK000000
9Ljusdal000000
10Nässjö000000
11Peace & Love City Bandy000000
12Tillberga000000
13Tranås BoIS000000
14Västanfors IF/BK000000
15Åby/Tjureda000000
16Örebro000000
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Du gnällige man [(...)], så tråkigt ditt liv måste vara. Fotbollen sviker dig, bandyn sviker dig och även hockeyn för att inte tala om sponsorer och företagsledare som sviker lagen" - "Pigg och förväntansfull" [(svar till "Trött och besviken")]

Parentes #330 - Veckans citat

ÖREBRO, 8 MARS 2018
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Tony Bacci – Morattis polare
Femte raka förlusten för Örebro
Zuculini-bröderna, Bocas studerande mittback och Gallardos framtid
Oviss tid väntar för Real Madrid
Villa fick slita hårt i premiären
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies