fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 80120 | Medlemmar: 180183

Kom ihåg mig
2017-11-11 14:00
Västanfors IF/BK - Örebro
5-4


Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"
Daniel Rönning gjorde ett mål i matchen mot Västanfors.

Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"

Västanfors vann mot Örebro med 5-4 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.

                          Gulsvart förvaltade avslag och satte tonen direkt med en lyra långt upp i banan - ett tema denna dag då isen var knottrig och det regnade: 
 
Det snöblandade regnet öste ner redan flera timmar innan matchstart i Fagersta - och slutade aldrig.... Och när nederbörden inte ville avta över Västanfors IP blev den ännu tuffare för ett ÖSK som hade svårt att spela sitt spel... (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                        I matchminut '1 hade Gulsvart skott mot mål, liksom i nästa matchminut då Tero Määttälä avfyrade ett skott mot mål. I '3 fick Västanfors hörna vilken slogs på mål - bollen dansade på mållinjen och domaren valde slutligen att döma mål efter vissa protester. I '6 kom Västanfors igenom i mitten av banan via ett lyft och gjorde 2-0. Och redan i påföljande matchminut kom en rödvit spelare igenom i mitten av banan och gjorde en genomåkning fram till en utsatt Joakim Westberg i mål - 3-0 till Fläkten efter blott sju minuter: "ÖSK fick en mardrömsstart på bortamatchen, och var i underläge med 0-3 innan åtta minuter ens var färdigspelade. Ett extra tungt tidigt underläge att hamna i, med tanke på förhållandena" (Åbonde). 

                         Örebro arbetade sig successivt in i matchen och skrapade fram en hörna i '13. Johannes Camilton nådde avslut och sköt över mål. I '14 stormade Joonas Peuhkuri fram och fixade en hörna via skott på mål. Den hörnan slogs på Västanfors rus. Detta utgjorde blott en plantering till nästa ögonblick, då Peuhkuri erövade bollen och satte bollen i nättaket och reduceringen till 1-3 var ett faktum. 

                         I matchminut '21 fick Sebastian Brandt tag på bollen och körde en soloraid - han kom till skottläge från diagonal vinkel vilket tvingade målvakten att rädda - returen hamnade rätt ut i mitten av banan och där stod Daniel Rönning parkerad och kunde lägga in ytterligare en reducering, 2-3. 

                         I '22 fick Örebro tillfälle att kvittera men hörnan slogs över och istället kunde Fläkten göra 4-2 via ett inspel från kanten, snett inåt banan där en spelare slog till på ett tillslag. 

                         Därefter följde ett par skott mot mål i tätt följd för Gulsvart, innan Västanfors kom till ett renodlat friläge mot Westberg som räddade med benskyddet. I '31 fick istället Örebro skott på mål, och i efterföljande matchminut stack Max Eriksson upp med ett skott på mål. I '34 startade Örebro ett anfall som kulminerade med ett skott på mål och vars retur genererade en hörna. Den hörnan slogs på Västanfors mur. Därefter följde en serie frislag för båda lagen innan Mattias Brolin-Munther fick tag på bollen varefter han fälldes av motspelare. På tilläggstid fick Brolin-Munther ånyo bollen och påbörjade en soloraid men han förlorade kontrollen på bollen och visslan ljöd för halvtid.

                          Den andra halvleken inleddes med ett frislag för Västanfors, innan Brandt erövrade bollen och kom igenom på ena kanten och pricksköt 3-4 i motsatt inre burgavel. Två minuter senare kom Brandt återigen till momentum och sköt över mål. I '51 satte Niclas Larsson abrupt stopp på Västanfors anfall men visades ut för bentackling. I samma matchminut hade Västanfors frislag med skottläge och bollen styrdes av gulsvart spelare till hörna. Den hörnan genererade 5-3 för Fläkten

                          I '54 stack Rönning upp med skott på mål, och i '55 passade Brandt bollen till medspelare vars  avslut hamnade utanför mål. Tre minuter senare fick Gulsvart ett skott på mål, och två minuter senare hade Västanfors skott på mål, vilket blockerades till hörna. Tre minuter senare kom Mättäälä till skottläge och sköt utanför i yttre burgavel. I påföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '65 visades Eriksson ut och i nästa ögonblick hade Örebro skott på mål. I '68 fälldes Määttälä då han hade boll och Örebro fick frislag som dock inte genererade någon reell målchans. I '69 spelade Västanfors in bollen från ena kanten och Westberg bröt det via att lägga beslag på bollen. 

                         I '70 bröt Camilton dödläget och slog till med enhandsfattning, eller tennis, rakt upp i nättaket till reducering, 5-4. I '78 kom Västanfors till skottläge och tvingade Westberg att tippa bollen över mål till hörna. Den skulle dock visa sig bli resultatlös. Örebro jagade kvittering och testade långskott utanför mål i '80. I efterföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '82 svarade Westberg för en benparad och i '85 bröt liberon Tomas Hedlund gästernas anfall och Örebro var fortfarande kvar i matchen. I '85 fick Gulsvart hörna vilken slogs över mål. I '87 fick istället Västanfors hörna vilken slogs utanför, innan Rönning visades ut i '88. På övertid hade Västanfors skott på mål men Westberg räddade med ena skridskon. Matchen slutade således 5-4 till Fläkten

                        Thomas Rosdahl, huvudtränare, kommenterar: 
 
Vi visste ju att det skulle bli en svår match. När vi mötte dom på bra is kastade de långt och slog långt hela tiden, så det visste vi ju. Men tyvärr är ju förhållandena som så att vi tränar på bra is i stort sett hela tiden, och Västanfors får träna på lite halvdålig is emellanåt. Det har lite med väder och vind att göra, så det är ju en fördel för dem naturligtvis.... Vädret spelar ju oss ur händerna, det tycker jag absolut. Vi har så pass skickliga spelare, vi får ju liksom inte utnyttja det vi är bra på. Det är klart, det är ju lika för båda lagen. Men det är klart, det är kort plan och jag tycker dom har fördel.... Nej, det tycker jag egentligen inte [(som svar på frågan "Med facit i hand, borde ni ha övergett ert spel för att lyfta långt tidigare?")]. Vi gör ju fyra mål, men vi ska inte släppa in fem mål. De får ju två hörnmål, vi hade lika gärna kunnat göra ett eller två mål på våra hörnor liksom. Det är lite det som avgör idag, det är fasta situationer och det visste vi ju före. Men ibland har man en dag man inte får in dem, ibland får man in dem.... Jo, men så är det ju absolut [(att det är jobbigt att få tidigt underläge med 0-3)]. När vi spelade uppe i Ljusdal låg vi under med 3-0 efter tre minuter, och då visste vi ju att får vi bara jobba såhär så kommer det. Och det gjorde det idag också. Det kom ju 3-1 och 3-2, och vi har ganska bra tryck. Sen får dom in 4-2 på ett riktigt skitmål igen då, tycker jag. Vi fick jobba i motvind hela tiden. Men det är klart, dom vann ju med 5-4, det kan lika gärna bli 4-4 eller så kan vi vinna med 5-4 om man ser till chanser. Vi har ju ett antal ganska bra chanser i andra halvlek som vi måste göra mål på.... Nej, det gör det absolut inte [(som svar på frågan "Ni är tippade som ett av topplagen i serien - avskräcker det här på något sätt?")]. Utan jag vet ju att dom flesta lagen får det jävligt tufft här mot Västanfors, dom är ju bra hemma. När det blir väder och vind så menar jag att dom har lite fördel med sina långa utkast och långa bollar (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                                       Källförteckning
 
Åbonde, Oliver. "Regn Och Dålig Is Satte Käppar I Hjulet För ÖSK." Nerikes Allehanda[Örebro] 12 Nov. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

Västanfors IF/BKÖrebro
Västanfors IF/BK-Örebro
31. A Johansson
20. E Jakobsson
5. A Hjulström
12. F Andersson
19. J Flodström
17. R Lindqvist
6. R Rebermark
9. O Sundström
7. J Söderström
8. F Rydberg
23. K Nordström

Avbytare
15. D Trondset
4. F Backström
14. O Lindbom
16. G Augustsson
10. E Juhlén
50. J Westberg
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
90. J Svensson
5. V Janérs
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
21. T Määttälä
19. J Camilton

Avbytare
11. J Blom
16. A Strand
2. D Rönning
66. M Brolin-Munther
0 KOMMENTARER      1535 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-11-13 00:30:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Ljuset slocknade - Gulsvart tappade ledning mot Tranås
Örebro Gulsvart förlorade mot Tranås med 6-2. Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt och Joonas Peuhkuri.
2018-01-19 09:38:00

Trots tidigt underläge - En poäng i Nässjö
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 5-5, mot Nässjö. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Victor Janérs och Johan Svensson.
2018-01-14 07:59:00

Inför Nässjö-Örebro
Örebro Det är dags för en tête á tête med Nässjö.
2018-01-13 08:05:00

Gulsvart kryssade igen - Oavgjort mot "Fläkten"
Örebro Örebro spelade 5-5 mot Västanfors. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton, Tomas Hedlund, Victor Janérs och Johan Svensson. Fyra av målen kom till via hörna.
2018-01-10 23:59:00

Gulsvart spelade återigen oavgjort - En poäng på Tunets IP
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton och Tero Määttälä.
2018-01-05 15:00:00

Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.
2017-12-31 21:30:00

Inför Nitro/Nora-Örebro
Örebro Örebro konfronterar lokalrivalen Nitro/Nora ännu en gång.
2017-12-30 09:55:00

Trots utvisning - Derbyseger mot Dynamo Nora
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 7-3 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Jimmy Jeschinsky, Tero Määttälä, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2017-12-28 20:50:00

Trots tidig ledning - Gulsvart förlust i Ljusdal
Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 3-8 (2-6). Örebros mål gjordes av Johannes Camilton och Daniel Rönning.
2017-12-27 19:45:00

Inför Örebro-Nitro/Nora
Örebro På Annandagen tar Gulsvart emot lokalrivalerna Nitro/Nora.
2017-12-26 13:25:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
"Den nya bandyallsvenskan är ett steg i rätt håll" - Lars Wirström

Parentes #320 - Krönika

ÖREBRO, 16 DECEMBER 2017 Lars Wirström skriver:

Det jag minns starkast är dom där första skären. När allt gnistrar, sotad kork under ögonen mot allt det blanka. Det krasslande ljudet under skenorna som gör fina linjer i den väldiga isspegeln, och det kalla friska som landar i lungorna och kmommer tillbaka ut som ångande fukt. Inte mycket kunde stå emot den känslan. Det som var bandy och en stor del av livet. Det var innan taken och väggarna, det var innan solen försvann och tog med sig vinden. Det är aldrig motvind och snöslask i i minnet, alltid minus fem och ljusblått om inte stjärnklart.

I några år nästan bodde vi på Vinterstadion. Ibland klättrade vi över muren mitt i natten med fullmånen som enda belysning och skar genom skuggorna på en dovt glansig rektangel, en berusande känsla av tonårig frihet. Sedan bli vi vuxnare, och några av oss ganska bra på det där spelet. Upp i det gulsvarta A-laget och ett allvar som tog sig in i leken, men det är faktiskt inte sånt som minnet väljer. Det är inte hundra år sedan, men det var en annan tid, och jag känner fortfarande suget varje gång jag kliver in i Behrn arenas bandyhall. Det är definitivt inte bättre förr, men annorlunda. ÖSK var ett namn i bandylandet, jag hör ekot av tusentals mullrande lovikahänder en söndag strax efter 13.15. Snarare borde det vara bättre nu. Och i många stycken är det så. Tak och väggar har fört med sig möjligheten att träna mer och bättre, att förfina ett spel som när alla detaljer kuggar ibjuder fart, skönet och komplexitet som få andra lagsporter.

I Örebro kämpar den ärevördiga sportklubben sedan många år i någon slags motvind, som består av nästan inga pengar och klent intresse, i skuggan av hockey och fotboll och innebandy och modern bekvämlighet, med en dröm om att någon gång återvinna och orka bära en tradition som gav ett antal SM-guld på 1950- och 1960-talen och som fortfarande i någon mån levde fram till att klubben 1989 för första gången åkte ur högsta serien efter 60 raka säsonger. Sedan dess har klubben förvisso fostrat ett antal väldigt skickliga spelare - Erik Säfström, Jesper Eriksson, Robin Sundin, Simon Folkesson, Robin Folkesson, bröderna Robin och Jesper Öhrlund, Tomas Knutson är bara några - men det har varit en sådd som i huvudsak andra klubbar skördat frukterna av. ÖSK har helt enkelt inte ägt en organisation eller ekonomi som haft förmågan att ha hand och behålla en enorm samling talang. Den nya bandyallsvenskan är ett steg åt rätt håll. Inte bara för ÖSK, men för bandyns utveckling under Elitserien. ÖSK har en bättre trupp än på flera år, men framför allt en idé om ett utförande som går att förstå och känna någon form av tillförsikt inför. Att skära ner två serien till en var en sportslig nödvändighet. Nu är det tävling på riktigt i varje match, även om resultaten ändå rusar iväg ibland. Lagen slår varandra, ingen går säker. Det är utvecklande för spelare och lag. Och betydligt roligare att titta på.

Frågan är vad det på sikt gör med klubbarnas ekonomier. Sammantaget kom 287 åskådare till Behrn Arena för att se två matcher i helgen [(2-3 december)]. De är inte många, men högljudda och trogna bortom ytterlighet - de gulsvarta supportrarna. All respekt till dem, men de behöver bli fler om gulsvart någon gång ska kunna göra mer än att drömma sig tillbaka. Alternativet är såklart att nöja sig, att gilla läget och trivas med nivån. Det måste inte vara fel. Kultur och tradition är bra och fina saker, men går varken att äta eller betala ut i lön. Hur högt man än siktar (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Wirström, Lars. “Kultur Går Inte Att Äta - Eller Betala Ut i Lön För Den Delen.” Nerikes Allehanda, 5 Dec. 2017, pp. 12–12.
SERIETABELLEN
1Frillesås1512213126
2Falu BS1511132923
3Gripen1610243022
4Lidköpings AIK1510142221
5Peace & Love City Bandy16844-1120
6Nässjö159151419
7Ljusdal167271316
8Örebro165471014
9Boltic15456413
10UNIK16457-313
11Västanfors IF/BK16538-1413
12Åby/Tjureda16448-212
13Tranås BoIS15528-1512
14Nitro/Nora165110-2211
15Kungälv164210-2110
16Gustavsberg161312-655
>> Visa hela tabellen
"Jag blir förbannad, inte en enda utvisning var rätt" - Lars Carlsson, Ordförande Svampen

Parentes #312 - Veckans citat

VÄSTANFORS IP, 11 NOVEMBER 2017
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Mer fixad än en Floyd-fighten”
Början på något bra för ”nya” ÖSK
Växjö imponerar i serielunken
#2 - ”Det är kört, det är kört!”
Prins Leon av Bayern
Tyskland:   Prins Leon av Bayern
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies