fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 39105 | Medlemmar: 179525

Kom ihåg mig
2017-11-11 14:00
Västanfors IF/BK - Örebro
5-4


Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"
Daniel Rönning gjorde ett mål i matchen mot Västanfors.

Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"

Västanfors vann mot Örebro med 5-4 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.

                          Gulsvart förvaltade avslag och satte tonen direkt med en lyra långt upp i banan - ett tema denna dag då isen var knottrig och det regnade: 
 
Det snöblandade regnet öste ner redan flera timmar innan matchstart i Fagersta - och slutade aldrig.... Och när nederbörden inte ville avta över Västanfors IP blev den ännu tuffare för ett ÖSK som hade svårt att spela sitt spel... (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                        I matchminut '1 hade Gulsvart skott mot mål, liksom i nästa matchminut då Tero Määttälä avfyrade ett skott mot mål. I '3 fick Västanfors hörna vilken slogs på mål - bollen dansade på mållinjen och domaren valde slutligen att döma mål efter vissa protester. I '6 kom Västanfors igenom i mitten av banan via ett lyft och gjorde 2-0. Och redan i påföljande matchminut kom en rödvit spelare igenom i mitten av banan och gjorde en genomåkning fram till en utsatt Joakim Westberg i mål - 3-0 till Fläkten efter blott sju minuter: "ÖSK fick en mardrömsstart på bortamatchen, och var i underläge med 0-3 innan åtta minuter ens var färdigspelade. Ett extra tungt tidigt underläge att hamna i, med tanke på förhållandena" (Åbonde). 

                         Örebro arbetade sig successivt in i matchen och skrapade fram en hörna i '13. Johannes Camilton nådde avslut och sköt över mål. I '14 stormade Joonas Peuhkuri fram och fixade en hörna via skott på mål. Den hörnan slogs på Västanfors rus. Detta utgjorde blott en plantering till nästa ögonblick, då Peuhkuri erövade bollen och satte bollen i nättaket och reduceringen till 1-3 var ett faktum. 

                         I matchminut '21 fick Sebastian Brandt tag på bollen och körde en soloraid - han kom till skottläge från diagonal vinkel vilket tvingade målvakten att rädda - returen hamnade rätt ut i mitten av banan och där stod Daniel Rönning parkerad och kunde lägga in ytterligare en reducering, 2-3. 

                         I '22 fick Örebro tillfälle att kvittera men hörnan slogs över och istället kunde Fläkten göra 4-2 via ett inspel från kanten, snett inåt banan där en spelare slog till på ett tillslag. 

                         Därefter följde ett par skott mot mål i tätt följd för Gulsvart, innan Västanfors kom till ett renodlat friläge mot Westberg som räddade med benskyddet. I '31 fick istället Örebro skott på mål, och i efterföljande matchminut stack Max Eriksson upp med ett skott på mål. I '34 startade Örebro ett anfall som kulminerade med ett skott på mål och vars retur genererade en hörna. Den hörnan slogs på Västanfors mur. Därefter följde en serie frislag för båda lagen innan Mattias Brolin-Munther fick tag på bollen varefter han fälldes av motspelare. På tilläggstid fick Brolin-Munther ånyo bollen och påbörjade en soloraid men han förlorade kontrollen på bollen och visslan ljöd för halvtid.

                          Den andra halvleken inleddes med ett frislag för Västanfors, innan Brandt erövrade bollen och kom igenom på ena kanten och pricksköt 3-4 i motsatt inre burgavel. Två minuter senare kom Brandt återigen till momentum och sköt över mål. I '51 satte Niclas Larsson abrupt stopp på Västanfors anfall men visades ut för bentackling. I samma matchminut hade Västanfors frislag med skottläge och bollen styrdes av gulsvart spelare till hörna. Den hörnan genererade 5-3 för Fläkten

                          I '54 stack Rönning upp med skott på mål, och i '55 passade Brandt bollen till medspelare vars  avslut hamnade utanför mål. Tre minuter senare fick Gulsvart ett skott på mål, och två minuter senare hade Västanfors skott på mål, vilket blockerades till hörna. Tre minuter senare kom Mättäälä till skottläge och sköt utanför i yttre burgavel. I påföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '65 visades Eriksson ut och i nästa ögonblick hade Örebro skott på mål. I '68 fälldes Määttälä då han hade boll och Örebro fick frislag som dock inte genererade någon reell målchans. I '69 spelade Västanfors in bollen från ena kanten och Westberg bröt det via att lägga beslag på bollen. 

                         I '70 bröt Camilton dödläget och slog till med enhandsfattning, eller tennis, rakt upp i nättaket till reducering, 5-4. I '78 kom Västanfors till skottläge och tvingade Westberg att tippa bollen över mål till hörna. Den skulle dock visa sig bli resultatlös. Örebro jagade kvittering och testade långskott utanför mål i '80. I efterföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '82 svarade Westberg för en benparad och i '85 bröt liberon Tomas Hedlund gästernas anfall och Örebro var fortfarande kvar i matchen. I '85 fick Gulsvart hörna vilken slogs över mål. I '87 fick istället Västanfors hörna vilken slogs utanför, innan Rönning visades ut i '88. På övertid hade Västanfors skott på mål men Westberg räddade med ena skridskon. Matchen slutade således 5-4 till Fläkten

                        Thomas Rosdahl, huvudtränare, kommenterar: 
 
Vi visste ju att det skulle bli en svår match. När vi mötte dom på bra is kastade de långt och slog långt hela tiden, så det visste vi ju. Men tyvärr är ju förhållandena som så att vi tränar på bra is i stort sett hela tiden, och Västanfors får träna på lite halvdålig is emellanåt. Det har lite med väder och vind att göra, så det är ju en fördel för dem naturligtvis.... Vädret spelar ju oss ur händerna, det tycker jag absolut. Vi har så pass skickliga spelare, vi får ju liksom inte utnyttja det vi är bra på. Det är klart, det är ju lika för båda lagen. Men det är klart, det är kort plan och jag tycker dom har fördel.... Nej, det tycker jag egentligen inte [(som svar på frågan "Med facit i hand, borde ni ha övergett ert spel för att lyfta långt tidigare?")]. Vi gör ju fyra mål, men vi ska inte släppa in fem mål. De får ju två hörnmål, vi hade lika gärna kunnat göra ett eller två mål på våra hörnor liksom. Det är lite det som avgör idag, det är fasta situationer och det visste vi ju före. Men ibland har man en dag man inte får in dem, ibland får man in dem.... Jo, men så är det ju absolut [(att det är jobbigt att få tidigt underläge med 0-3)]. När vi spelade uppe i Ljusdal låg vi under med 3-0 efter tre minuter, och då visste vi ju att får vi bara jobba såhär så kommer det. Och det gjorde det idag också. Det kom ju 3-1 och 3-2, och vi har ganska bra tryck. Sen får dom in 4-2 på ett riktigt skitmål igen då, tycker jag. Vi fick jobba i motvind hela tiden. Men det är klart, dom vann ju med 5-4, det kan lika gärna bli 4-4 eller så kan vi vinna med 5-4 om man ser till chanser. Vi har ju ett antal ganska bra chanser i andra halvlek som vi måste göra mål på.... Nej, det gör det absolut inte [(som svar på frågan "Ni är tippade som ett av topplagen i serien - avskräcker det här på något sätt?")]. Utan jag vet ju att dom flesta lagen får det jävligt tufft här mot Västanfors, dom är ju bra hemma. När det blir väder och vind så menar jag att dom har lite fördel med sina långa utkast och långa bollar (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                                       Källförteckning
 
Åbonde, Oliver. "Regn Och Dålig Is Satte Käppar I Hjulet För ÖSK." Nerikes Allehanda[Örebro] 12 Nov. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

Västanfors IF/BKÖrebro
Västanfors IF/BK-Örebro
31. A Johansson
20. E Jakobsson
5. A Hjulström
12. F Andersson
19. J Flodström
17. R Lindqvist
6. R Rebermark
9. O Sundström
7. J Söderström
8. F Rydberg
23. K Nordström

Avbytare
15. D Trondset
4. F Backström
14. O Lindbom
16. G Augustsson
10. E Juhlén
50. J Westberg
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
90. J Svensson
5. V Janérs
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
21. T Määttälä
19. J Camilton

Avbytare
11. J Blom
16. A Strand
2. D Rönning
66. M Brolin-Munther
0 KOMMENTARER      809 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-11-13 00:30:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"
Örebro Västanfors vann mot Örebro med 5-4 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.
2017-11-13 00:30:00

Inför Västanfors-Örebro
Örebro Örebro konfronterar Västanfors i den andra matchen i Bandyallsvenskan.
2017-11-11 02:49:00

Nära tvåsiffrigt mot Peace & Love City - Gulsvart rivstart bäddade för storseger
Örebro Gulsvart inledde Bandyallsvenskan med att besegra Peace & Love City med 8-2 (7-2). Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Mattias Brolin-Munther, Johannes Camilton, Victor Janérs, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Alexander Strand.
2017-11-08 22:15:00

Inför Örebro-Peace & Love City
Örebro I prologen till Bandyallsvenskan ställs Örebro mot Peace & Love City.
2017-11-07 16:25:00

Supercupen: Stolpe ut i finalen - Cupförlust mot Nässjö
Örebro Gulsvart förlorade cupfinalen mot Nässjö med 3-6 (0-3). Örebros mål gjordes av Mattias Brolin-Munther, Johannes Camilton och Tero Määttälä.
2017-11-01 13:59:00

Supercupen: Örebro till final - Hat-trick av Tero Määttälä
Örebro Gulsvart är klara för final i Allsvenska Supercupen. Detta efter 6-3 (3-2) mot Kungälv. Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Mattias Brolin-Munther, Johannes Camilton och Tero Mättäälä.
2017-10-29 10:17:00

Exte-cupen: Trots underläge med 0-3 - Örebro vinnare efter straffar
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 4-4 (1-4), mot Ljusdal. Örebro vann dock den efterföljande straffläggningen. Örebros spelmål gjordes av Johannes Camilton, Tero Määttälä och Johan Svensson.
2017-10-21 22:00:00

Exte-cupen: Gulsvart vann mot Stroitel
Örebro Örebro konfronterade ryska Superliga-laget Stroitel och vann med 5-1 (2-1). Gulsvarts mål gjordes av Mattias Brolin-Munther, Johannes Camilton och Tero Määttälä, varav ett kom till på straff.
2017-10-20 02:00:00

Med flera spelare borta - Vinst mot seriekollegan Lidköping
Örebro Gulsvart vann mot Lidköping med 7-3 (4-2). Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt,, Johannes Camilton, Tero Määttälä och Daniel Rönning.
2017-10-16 04:14:00

Supercupen: Absolut Gulsvart - Örebro gruppvinnare efter derbyvinst
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 6-3 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Mattias Brolin-Munther, Johannes Camilton, Victor Janérs, Alexander Strand och Johan Svensson.
2017-10-13 23:55:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

SERIETABELLEN
1Falu BS220054
2Lidköpings AIK220034
3Ljusdal320124
4Örebro210152
5Gripen210122
6Nässjö110022
7Nitro/Nora210112
8Frillesås110012
9Västanfors IF/BK210102
10Peace & Love City Bandy2101-52
11Kungälv2011-11
12Åby/Tjureda2011-11
13Tranås BoIS2011-21
14Boltic2011-41
15UNIK2002-30
16Gustavsberg1001-50
>> Visa hela tabellen

ANNONS:
"Jag blir förbannad, inte en enda utvisning var rätt" - Lars Carlsson, Ordförande Svampen

Parentes #312 - Veckans citat

VÄSTANFORS IP, 11 NOVEMBER 2017
"Vi ska vinna serien. Vi har ett bra lag" - Thomas Rosdahl

Parentes #306 - Veckans citat

ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
En jämnare kamp går inte att få
Ett rekordår för transferkarusellen
Villa slog Kalix på bortaplan
NBA-Podden: Trust The Process
”Blivit direkt motarbetade”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies