Selhurst Park, 2023-10-27 21:00

Crystal Palace - Tottenham

Kan Crystal Palace stoppa Spurs?
Richarlison kämpar ute till vänster, men kanske är det dags för en start för Brennan Johnson?

Kan Crystal Palace stoppa Spurs?

Tottenham leder ligan med två poäng. På fredagskvällen väntar ett svårt bortamöte med Crystal Palace. Yves Bissouma är tillbaka efter avstängning, och i den senaste matchen fick några spelare hoopa in efter skadefrånvaro, vilket öppnar för möjliga förändringar i startelvan.

Tottenham fortsätter att må bra. Ligaledning och fredagsmatch. Crystal Palace borta är en svår uppgift, men Spurs kommer i alla fall till match med stort självförtroende. Samtidigt var avslutningen mot Fulham tveksam, vilket Ange Postecoglou kan använda inför den här matchen. Det kostade inga poäng mot Fulham, men kanske var det en väckarklocka som får Spurs att utvecklas ytterligare?


Bissouma tillbaka
Yves Bissouma filmade till sig en avstängning borta mot Luton. Han missade därför mötet med Fulham, där åsikterna går isär om ersättaren Pierre Emile Højbjergs insats. Kanske är sanningen att både Højbjerg och laget som helhet blandade lite, det var en fin start på matchen och ett hårt slit över 90 minuter, men utan flyt med boll sista halvtimmen. Bissouma lär hur som helst gå in från start nu, och Højbjerg hamnar åter på bänk om inte Pape Matar Sarrs tidiga byte mot Fulham håller honom borta.

Giovani Lo Celso fick hoppa in mot Fulham, och han lär ta plats på bänken igen om inte Postecoglou utmanar ödet och vilar James Maddison. En som har en större chans att ta plats på egen förmåga är Brennan Johnson. Richarlison har funkat okej till vänster, men Johnson värvades in för dyra pengar och även om inhoppet senast var intetsägande så är en fast plats i startelvan rimlig åtminstone på lite längre sikt.

Crystal Palace brukar kunna skapa en atmosfär runt hemmamatcherna som är jobbig för motståndarlaget. Det är därför en på förhand svår uppgift som väntar. Crystal Palace ligger i mitten av tabellen, och lär där stanna resten av säsongen, men helt klart väntas dom ställa till det för en hel del topplag som kommer på besök. Arsenal lyckades visserligen vinna borta, men det var efter att man gjort matchens enda mål på en straff. Att Arsenal gör mål på straff är dock inte helt ovanligt, dom har fått fem den här säsongen, i statistiken närmast jagade av Liverpool med fyra, medan Spurs inte har fått någon.


Kulusevski klok
Dejan Kulusevski hade några lägen mot Fulham som han borde fått ut mer av. Samtidigt har han förmågan att lugna ner spelet på planen och även säga kloka saker i intervjuer. Han har bland annat sagt att Spurs måste fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt, att man måste fortsätta lyssna på tränaren men samtidigt fortsätta glädjas åt allt bra som sker runt klubben just nu. En viktig del av Spurs framgångsrecept är hur alla drar åt samma håll och svetsas samman av fina resultat, se bara hur bänken jublar vid slutsignalerna och hur supportrarna och spelarna växer samman varje gång tre poäng firas efter matcherna.

Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie
Bissouma Sarr
Kulusevski Maddison Johnson
Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-10-26 09:04:00
Author

Fler artiklar om Tottenham