Premier League i halvtid - Brentford:
Brentford har haft en tuff första halva av säsongen.

Premier League i halvtid - Brentford:

Idag fokuserar vi på Londons mest skandinaviska lag, Brentford.

Anders Thelin har fått se ett skadedrabbat Brentford svajja ordentligt under säsongen och den här säsongen kan mycket väl handla om att överleva ännu en säsong i högstaligan.

Hej Anders, halva säsongen är spelad och Brentford har ju inte riktigt gått att känna igen. Frånvaron av Ivan Toney är väl en stor orsak till det...?
- Så är det förstås, men en minst lika stor förklaring är den osannolikt långa skadelistan. I skrivande stund saknas Hickey, Henry, Mbuemo, Nörgaard, Schade m fl samtidigt som Ghoddos, Onyeka och Wissa är ute på landslagsuppdrag. Och då är skadeläget ändå det lindrigaste på månader. Såg att ngn hade gjort en laguppställning med alla skadade spelare för ett par månader sedan, och det hade kunnat vara väldigt nära en ordinarie startelva.
 
Och apropå Toney, vad är din åsikt här? Direkt han är spelklar så ställer han upp i intervjuer och säger att han vill spela för en storklubb. Detta efter att han varit avstängd i 8 månader och klubben och fansen ändå stått bakom honom och hyllat honom som en frälsare, trots att han blev avstängd för att ha spelat på sitt lag?!
- Det har varit lite mixade signaler från Toney, lite svårt att avgöra vad han egentligen menar. Jag hoppas och tror att man ska tolka det som att han avser att stanna säsongen ut för att kanske gå vidare i sommarfönstret. Gör man 20 mål i Premier League kan man kanske inte klandra honom för att han vill gå vidare till en större klubb och en säkert betydligt större lönecheck. Han kommer trots allt att vara 28 år vid säsongens slut så både för hans egen och klubbens del är det nog bättre att han går denna än nästa sommar när hans kontrakt går ut.
 
Vilken har varit höstens snackis (förutom Toney?)
- Utan tvekan skadeläget, i vissa matcher har det varit farligt nära en B-uppställning vi har startat med. Framförallt Mbuemos skada var ett dråpslag, eftersom det var han som höll målproduktionen igång i Toneys frånvaro.
 
Vem har varit höstens besvikelse respektive höstens positiva överraskning?
- Även om nye målvakten Flekken inte gjort några dundertabbar så är han nog ändå höstens besvikelse då han samtidigt inte heller gör dom svettiga räddningarna, det man skulle förvänta sig av en målvakt som var rankad som en av Bundesligas bästa.  Raya är definitivt saknad. På den positiva sidan går det inte att undvika Saman Ghoddos. Äntligen har Thomas Frank gett Ghoddos en ärlig chans att visa vad han går för. Trots att han inte har fått spela på sin naturliga position som offensiv mittfältare utan oftast som wingback till höger har han fått toppbetyg i varje match.
 
Vad får nyförvärven för betyg för sin höstsäsong?
- Flekken som sagt ovan inte godkänd. Frånsett någon enstaka blunder har Nathan Collins varit väldigt bra i mittförsvaret, när han och Ben Mee får vara hela och fulltränade samtidigt kommer jag att vara helt lugn. Neal Maupay också klart godkänd i sin återkomst, har fått igång målproduktionen igen efter väldigt lång måltorka i andra klubbar.
 
Vad säger du om er aktivitet i transferfönstret.
- Vi brukar inte vara speciellt aktiva i januarifönstret och frånsett lånet av Regulion köpte vi en målvakt i Hakon Valdimarsson från Elfsborg.. I övrigt gäller det väl bara att hålla emot för att behålla Toney åtminstone säsongen ut.
 
Avslutningsvis: hur ser du på andra halvan av säsongen? Var slutar ni och vilka vinner ligan och åker ur?
- Vi kommer ju inte att nå förra säsongens höjder men jag tror ändå att vi kommer att klättra uppåt i tabellen, förutsatt att skadeläget inte förvärras ytterligare. Mitt tips är att vi slutar på 12:e plats.
Jag tror att Liverpool håller undan och tar titeln. I botten gör ju ev. minuspoäng för Everton och Forest det svårtippat men oförändrat där åker Luton, Burnley och Sheffield United ur.
 

Henrik Örtenvik2024-02-02 13:05:56
Author

Fler artiklar om England