Spelarbetyg: Nottingham Forest 2 Chelsea FC 3

Nottingham Forest är med största sannolikhet klart för spel i Premier Leauge nästa säsong, trots förlusten mot Chelsea med 2-3. Det skiljer 3 poäng mellan de röda och Luton, och dessutom stor favör i målskillnad

Nottingham Forest tappar återigen både match och poäng, när Chelsea vände på två minuter och vinner med 3-2(det var sjunde förlusten med samma resultat)

Det var annars Tricky Trees som inför en entusiastisk hemmapublik startade bäst, och kunde tidigt tagit ledningen genom Chris Wood. Den nya zeeländska forwarden försökte lobba över en utrusande målvakt, men bortakeepern var med på noterna.

Det som ofta brukar hända när ett av lagen ligger på för ledningsmålet, så gör motståndarna det istället. Chelseas i särklass bästa spelare denna säsongen Cole Palmer slår en väl avvägd passning, till den ukrainske vänsteryttern Mudryk, som kyligt placerade bollen intill Mats Sels vänstra stolpe.

Hemmalaget fortsatte att pressa gästerna från London, och ett inlägg på frispark från Morgan Gibbs-White, hittar så småningom Willy Bolys panna och det är kvitterat till 1-1.

De rödas målsumpare de senaste matcherna Wood, har två nickar i bra läge, men båda rinner ut i sanden.

Båda lagen hade ytterligare chanser att ta ledningen innan paus vilan, men det oavgjorda resultatet stod sig.

Halvtid: Nottingham Forest - Chelsea 1-1

Forest rivstartade även den andra halvleken, och hade två stolpträffar inom femton minuter.

Vår kapten Ryan Yates träffade trävirket från cirka tjugo meter, och strax därefter Gibbs-White från nära håll i stolpen. Returen hamnar hos Wood, som på något konstigt sätt får bollen över endast en meter från mållinjen.

Det fortsatte att ryka träflisor från båda håll när bortalagets mittback Tiago Silva nickade i målburen, och strax därpå, när den före detta Chelsea spelaren Callum Hudson-Odois möjlighet träffar ribban.

Vår vänster springare skulle få ännu en chans och denna gång curlade han snyggt in ledningsmålet för Garibaldis fram till 2-1.

Stort jubel från publiken, men det blev inte långvarigt. Inom två minuter gör först inhopparen Raheem Sterling mål och därefter bortalagets forward Nicolas Jackson nick hittar nätet och vändningen är ett faktum.

Chelsea höll undan och plockade sin tredje vinst, och sätter press på Newcastle i kampen om Europa spel nästa säsong.

Slutresultat: Nottingham Forest - Chelsea 2-3

Spelarbetyg: 0 Helt osynlig 1 Nej men seriöst, kan du spela fotboll? * 2 Exceptionellt dålig * 3 Dålig * 4 Inte upp till standard * 5 Utgångspunkten * 6 Det var ganska bra * 7 En solid prestation * 8 Nu kan vi snacka fotboll * 9 En riktigt klass spelare * 10 En på miljonen

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg