Parc Olympique Lyonnais, 2022-04-17 17:05

Lyon - Bordeaux

Bordeaux på poängjakt i Lyon

Bordeaux på poängjakt i Lyon

Det är stökigt kring båda klubbarna när FCGB kämpar för kontraktet.

Oro, ångest och missnöjda supportrar. Den här helgen gäller det faktiskt båda klubbarna. Bordeaux åker till Lyon och där är det inte heller så roligt just nu.

OL ligger på en tionde plats. Man har precis som Bordeaux ett kryss och en seger de senaste två ligamatcherna. Om det betyder nytt hopp för les Girondins så gäller det omvända för Lyon.

Klubbens icke-match i returen mot West Ham (0-3) i Europa League har startat en ny våg protester. I skrivande stund har båda kortsidorna meddelat att man bojkottar mötet efter veckans dåliga insats. Man uppmanar även övriga supportrar att inte ta sig till arenan under söndagen.

Precis som OL så har Bordeaux flera spelare borta. I backlinjen saknas båda våra mittbackar Marcelo och Gregersen, skadade. På topp är det färdigspelat för Elis den här säsongen. Trots det meddelar normalt välunderrättade källor att FCGB ändå löst anfallarens utköpsklausul i veckan.

Även hårdföre ukrainske mittfältaren Ignatenko saknas, avstängd. Ett stort avbräck sett till hans senaste framträdanden.

Bordeaux går ändå in i helgen med en ny känsla av att det här kanske går att lösa ändå. Segern mot Metz (3-1) förra helgen har gett ny energi till hela truppen. Inför nästa omgångs ödesmöte mot Saint-Etienne vore poäng i helgen en bonus. En viktig sådan nu när Saint-Etienne lyckades vinna mot Brest under lördagen.

De flesta dagar i veckan är Lyon ett långt bättre lag än Bordeaux den här säsongen. Men man är även orimligt ojämna – därav protesterna. Mot ett OL på spelhumör ska det här bli för svårt. Stämningen kring hemmalaget och veckans kollaps i Europaspelet ger ändå ett litet hopp om att allt är möjligt.

***

Möjlig Bordeaux-elva (3-4-1-2): Poussin - Ahmedhodzic, Mediob, Mangas - Lacoux, Onana, Guilavogui, Mensah - Dilrosun - Hwang, Niang.

Avspark 17:05 söndag 17 april på Groupama Stadium i Lyon.
TV: Sportexpressen.
 

John Cederblad2022-04-16 19:45:00

Fler artiklar om Bordeaux