Stade Bollaert-Delelis, 2021-02-21 15:00

Lens - Dijon
2 - 1

En promenad i parken
Simon Banza firade med sitt segermål.

Lens tog en solklar seger hemma mot Dijon. Simon Banza avgjorde och skickade ner bortalaget i Ligue 2.

Lens som innan matchen fått en hjälpande hand av Nantes inledde matchen avvaktande och Franck Haise gjorde två förändringar i elvan som spelade oavgjort mot Reims. Dijon med framförallt bedrövlig form kunde mönstra ordinarie elva.

Leca (cap.)målvakt

Avbytare: Mauricio, Banza, Fortes, Farinez (mål) Cahuzac, Pereira Da Costa, Sylla, Boura, Jean.

Tränare: David Linares

Fulham-lånet Aboubakar Kamara satte högsta fart i en omställning och blev serverad med en genomskärare, som tur var Jean-Louis Leca alert och avvärjde situationen. Lens tilläts inledningsvis rulla bollen i sidled och det dröjer hela 23 minuter innan man skapar en riktig målchans.
Florian Sotoca länkar upp med Gaël Kakuta som blir helt fri med Racioppi, men Kakuta chippar avslutet i burgaveln. Några minuter senare har Cheick Doucouré ett bra skott tätt utanför stolpen. Maliern tappar balansen i skottögonblicket, annars hade Lens spräckt nollan.

Men 1-0 ska komma tillslut och det är Clauss som vinner en duell längs med kortlinjen och finner Fofana i straffområdet som hoppsparkar in 1-0 till Lens. Ett vackert mål och Badé slår en fantastisk crossboll över halva planen rätt i steget för Clauss, den passningen var värd en hockeyassist. Efter målet fylls hemmalaget av självförtroende och spelar bländande fotboll fram tills pausvilan.

Efter en timmes spel kvitterar Dijon, bortalaget vinner duellen framför Lens straffområde och Ngonda tråcklar sig fram och placerar in 1-1. Lens backlinje agerar passivt och ger Ngonda god tid på sig att placera skottet. Det rättvisa ledningsmålet skulle komma och det är Jonathan Clauss som slår ett vackert inlägg till Simon Banza som skarvar bollen på volley i målvaktens bortre hörn. Ett andra mål hängde verkligen i luften, det var viktigt med en snabb replik från hemmalaget.

Dijon får avsluta sista tjugo med en man mindre, i matchminut 74' blir Jonathan Gradit stämplad av Aboubakar Kamara som får rött kort direkt. Det är ett hårt beslut men domarna ger tuffare bestraffning mot tacklingar bakifrån. Avslutningen blir händelsefattig med några halvchanser åt båda håll, Lens gör en sämre andra halvlek och uppträder ointresserade mot slutet av matchen.