Bordeaux - Saint-Etienne
2 - 2

Krysset som sänkte Bordeaux?

Trots 2-0-ledning tappade FCGB, igen, och närmar sig Ligue 2.

Hur skulle Bordeaux reagera efter förnedringen, 1-6, i Lyon under helgen? Svaret blev bra, till en början. Den första halvtimmen var bara marinblå sett till teknik, fart och chanser.

Gästande Saint-Etienne lyckades inte ställa offside och gav FCGB lägen. Mara, Niang och Onana brände sina chanser. Men målen kom ändå – lite överraskande på hörnor.

En variant där Mara serverades vid straffområdesgränsen gav 1-0. Lite senare nickade Onana kraftfullt in 2-0. Men Bordeaux är ömtåligt gods den här säsongen. ASSE:s första skott på mål gick in och Bouangas reducering gav liv åt gästerna i en fartfylld, öppen och, för att vara en ångestmatch, en småtrevlig första halvlek som les Girondins borde ha vunnit med mer än ett mål.

***

Två byten i halvtid för ASSE som tog över initiativet mot ett till en början, trots ledning, aningen skärrat Bordeaux. Vi har tappat ledningar förr den här säsongen. Kvitteringen kom efter slarvigt försvarsspel (Ignatenko vi tittar på dig) och ett dåligt målvaktsingripande. Nordin satte 2-2 och FCGB var i knipa.

Minuterna efteråt nickade gästerna i ribban och de marinblå kontrade direkt farligt med Mangas. Ett mål hängde i luften, men åt vilket håll? Dubbelbyte i Bordeaux som hade mest att förlora vid kryss.

Niang fick chansen direkt efter slarv i ASSE-försvaret. Adli fick läge på hörna, när hemmalaget försökte forcera in ett avgörande.

Det blev nerverna utanpå i slutminuterna. Saint-Etienne drog på sig två varningar för protester. Ahmedhodzic och Camara började bråka utanför spel när Bordeaux anföll. Båda varnades och anfallet avbröts.

Inhopparen Jimmy Briand såg ut att frälsa Bordeaux med ett mål i slutminuten, ett par sekunder efter att han kom in på planen. Fyra minuter VAR-kontroll dömde bort segermålet för något. Offside? Vem vet. Det är en sådan säsong. Matchen slutade tyvärr 2-2.

***

Ett lag som kollapsar när man släpper in första målet och blir nervvrak vid 2-0-ledning har kanske inte så mycket i Ligue 1 att göra. Bordeaux håller på att spela sig ur högsta divisionen. Det skulle vara för första gången sedan början av 60-talet av sportsliga skäl.

Det är inte över än. Både sportsligt och matematiskt går det att rädda patient Bordeaux. Men psykologiskt ser inte truppen ut att vara uppgiften mogen.

Bordeaux – Saint-Etienne x-x (2-1)