Marseille är tillbaka i Champions League

Marseille är tillbaka i fotbollensfinrum efter en riktig rysare i omgång 38.

De var åtminstone ett till resultat som skulle behöva gå Marseilles väg för att säkra en direkt plats till Champions League.
Inför omgången hittade vi Marseille på en tredje plats på lika poäng som tvåan Monaco. Dock hade Monaco +4 bättre i målskillnad.
Så Marseille skulle vara tvungen att vinna med +5 eller fler mål om Monaco vann med uddamålet.

Det började bra. Strax efter 30 minuter spelade i Lens hittade hemmalaget nätet mot Monaco. Precis efter gjorde även Gerson 1-0 till Marseille.
Men bara fyra minuter efter Lens ledningsmål kom kvitteringen för Monaco. Men så hade Marseille 1-0 så dom var fortfarande på andraplatsen.
Men Monaco hade inte gett upp och skulle fajtas in i det sista. Efter en timmes spel kom även vändningen för Monaco.
Då hade Marseille fortfarande bara 1-0.
Med en kvart kvar kom 2-0 till Marseille men de var fortfarande långt kvar till dom fem målen som behövdes just nu.

Gerson gjorde sitt andra till 3-0 i minut 89. Fortfarande 1-2 till Monaco.
På stopptid kom också 4-0 av Bakambu på en hörna.
I nästan samma stund gjorde Lens det fantastiska 2-2 målet. Vilket betyder att Marseille är två.
Spelarna i Marseille var givetvis fullt medvetna om kvitteringsmål och en vild glädje utspelades när domaren satt pipan till munnen och blåste av matchen.

Marseille är tillbaka i Champions League. Det känns också som att OM är på väg att bygga något riktigt fint igen. Med hjälp av CL spel kan deg verkligen bli så också.