2021-02-06 18:30

Atromitos - Panathinaikos
2 - 3

Snart Börjar Slutspelet

Detta var en match då Laszlo Boloni och hans mannar var tvungna för att kunna vara med och strida om "Europa platserna". Pressen på laget fanns där men det var inget som hindrade "Tryfili" från att ta hem vinsten och få med sig tre poäng.

Det var en väldigt tuff match som utspelade sig igår på Peristeri Stadium i Aten, en match man var tvungnen att vinna för att kunna hänga med i toppen och kämpa för att ta en efterlängtad "Europa plats" de gick in i matchen som obesegrad i 7 matcher men även ett lite frustrerat Panathinaikos för man hade haft poängtapp mot de lite sämre lagen i ligan. För det är nu det gäller att plocka hem så många vinster man kan för ungefär om 5 omgångar börjar slutspelet.

Första Halvlek:
Första halvleken präglades av ett lite osäkert Panathinaikos som gick ut på planen. Deras passningsspel var inte där och inte deras säkerhet i spelet heller. Det kan väldigt mycket bero på att slutspelet närmar sig och alla matcher är väldigt viktiga nu i slutomgångarna. Istället det som väldigt mycket räddade oss denna matchen var de individuella prestationerna, vår talangfulla ytter Chatzigiovanis och numera landslagsman slutade inte att utmana och skapa lägen från ingenting. Det gav resultat i 10 minuten från en fast situation ställer sig Chatzigiovanis där för att ta frisparken. Han slår in den mot Fran Velez (mini ramos) som nickar in 0-1. Resten av halvleken hände inte så mycket båda lagen skapade inget speciellt, men i 45 minuten precis innan halvlek gör Atromitos mål på en hörna detta berodde på väldigt dålig markering i boxen.

Andra Halvlek:
Panathinaikos kom ut väldigt starkti början av andra halvlek vilket fick utdelning den tekniska Carlitos gör mål från en målvakts tabbe från Atromitos sida. Dock dröjde det inte länge till Atromitos skulle kvittera. 8 minuter senare kvitterar Atromitos på ett inlägg som ingen back har koll på verkligen ett bedrövligt försvarsspel just i det läget. Panathinaikos började sen gå för en ledning för man visste hur viktiga dessa 3 poängen var och man hade inte råd med att tappa poäng. Man började spela väldigt offensiv fotboll och det såg stundtals gånger väldigt bra ut, men först fick man inte riktigt utdelning men det som var så positivt var att våra killar inte blev för aggresiva utan de hade is i magen och det gav utdelning avbytaren Sankhare´ gjorde mål efter en väldigt fin assist från N´ Gbakoto. Sen blåste domaren i visselpipan och matchen var över. 3 väldigt viktiga poäng om man ska gå in i slutspelsrundan.

Matchensspelare skulle jag ändå gett till Chatzigiovanis fast han blev utbyt i andra halvlek för i början av matchen såg Panathinaikos "bleka" ut men det var hans förmåga som gjorde att Tryfili började skapa målchanser och kunde ta dessa 3 poängen med sig i bagaget.

Slutresultat: 2-3