Roazhon Park, 2022-01-16 13:00

Rennes - Bordeaux
6 - 0

Tack, men det räcker nu Petkovic

Tack, men det räcker nu Petkovic

Bordeaux kollapsade igen och föll till slut med 0-6 i Rennes.

Bordeaux föll tungt mot ett Rennes som var koncentrerat men knappt såg ut att behöva anstränga sig när man fick spela elva mot tio.

Vår tränare har två lägen: antingen pressar vi högt och jobbar med snabba omställningar eller så ligger vi lågt, är disciplinerade, spelar oss upp från backlinjen och hoppas på det bästa. Det första har fungerat ibland. Mot Rennes testade vi tvåan. Det gick förstås inte. 

Ett koncentrerat men fantasilöst Bordeaux släppte in två mål i första halvlek. Ettan därför att man aldrig vann någon närkamp, tvåan efter en superb frispark från Bourigeaud.

Efter Sissokhos tidiga utvisning i andra halvlek så rann det i väg spel- och målmässigt. Det finns inte så mycket mer att säga än att tränare Petkovic fortfarande inte har några fungerande idéer om hur laget ska spela eller hur man motiverar en spelargrupp. 

Inför helgen sades det att han nu hade tre matcher på sig för att vända på skutan. Behöver vi verkligen vänta längre efter söndagens icke-match?

Den här gången var laget så intresserat av att slaviskt följa instruktionerna från bänken att man glömde att kliva in i duellerna och att spela fotboll. Vi fick till exempel vänta över 80 minuter på det första skottet på mål.

Bordeaux flörtar med nedflyttning och har inte släppt in så här många mål sedan 1960. Att det inte är ännu värre i tabellen beror mest på att vi har ovanligt många krislag i år.

Det kan inte vara en anledning till att vänta med tränarbytet.

 

John Cederblad2022-01-16 14:55:00

Fler artiklar om Bordeaux