Anfallaren lämnar – klar för Mjällby
Får Jacob Bergström fart på karriären i Mjällby igen?

Anfallaren lämnar – klar för Mjällby

Flytten till Stockholm och DIF blev ingen succé. Efter knappt sex månader i Djurgården säljs Jacob Bergström tillbaka till Mjällby.

Det var den sjunde december förra året – mitt i mångas julförberedelser – som Djurgården presenterade en ny värvning. Bosse Andersson agerade i elfte timmen och snodde Jacob Bergström framför ögonen på Halmstads BK. I samband med den officiella presentationen framgick det att anfallaren varit djurgårdare sedan unga år och det var därför en dröm som gick i uppfyllelse för honom själv. Att Bergström anslöt som Bosman, att han gjort sig känd som en rolig kille från en rad legendariska intervjuer och att det var en spelartyp som inte fanns i truppen gjorde att supportrar hyllade nyförvärvet. 

Tanken var att han skulle fungera som en centertank längst fram när Djurgården behövde jaga mål, något som tränarna inte hade haft tillgång till på ett bra tag. Det började dessutom ganska bra för 28-åringen. Han registrerades – tillsammans med Oliver Berg och Carlos Moros Gracia – som ett av tre nyförvärv i truppen till de viktiga matcherna mot Lech Poznan i Europa Conference League. Det blev speltid i båda och känslan där och då var att den tidigare Mjällbyspelaren skulle bli ett spännande alternativ för Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Men snabbt visade det sig att Bergström inte var en favorit hos tränarna. Under våren blev det endast sex kortare inhopp i den blårandiga tröjan. Därför väljer anfallaren och Djurgården att gå skilda vägar efter knappt sex månader. Den senaste månaden har det varit på tapeten länge och nu är det officiellt – flyttlasset går vidare tillbaka till Mjällby.  

"Jag vill tacka för den kärlek jag fått"
Han har skrivit ett avtal som sträcker sig över säsongen 2026 och menar att speltiden inte varit vad han hade tänkt sig i Djurgården. 

– Det har varit utvecklande att få tillhöra en storklubb med allt vad det innebär runt omkring. Jag kom ju in i Djurgården med tuffast möjliga matcher direkt där med dubbelmötet med Lech Poznan så det var häftigt att ha varit med om det. Men givetvis har det inte riktigt blivit som jag trodde när jag kom. Jag har kanske inte riktigt fått chansen och kanske inte heller har förtjänat den, men oavsett vad så är det klart att speltiden inte blivit vad jag hoppades på, säger Jacob Bergström till DIF:s hemsida

– Jag vill tacka för den kärlek jag fått av alla i föreningen och av supportrarna. Det har varit en ära att dra på sig Djurgårdströjan som jag har drömt om sedan jag var liten.

Han betonar att det ska bli skönt att komma hem till Listerlandet och ta ett bad.

– Familj, vänner, och alla runt klubben är det jag har saknat mest, men också att kunna bada direkt efter en match, det har man saknat lite! Det kan nog bli ett dopp direkt efter första hemmamatchen. 

Bosse Andersson menar att den här lösningen är den bästa för alla inblandade parter. 

– Jacob kom till oss inför säsongen och det är klart att vi hade en längre horisont i åtanke när vi värvade honom. Men Mjällby har varit angelägna om att värva tillbaka honom och när vi har diskuterat med Jacob så har vi alla landat i att det här är den bästa lösningen för honom och familjen. Jacob flyttar tillbaka till en klubb som han känner väl och där klubben känner Jacob väldigt väl så att han återvänder och får en stor roll i Mjällby är glädjande. Jacob är en underbar personlighet och har varit en fantastisk kille att lära känna. Jag vill önska honom stort lycka till i den fortsatta karriären!.  

* * *

Vad tycker du om försäljningen av Jacob Bergström. Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton. 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2023-07-14 17:10:00
Author

Fler artiklar om Djurgården