Boisabagen: Åtalet mot Tobias Linderoths avsaknad av en konkret spelidé.

Boisabagen: Åtalet mot Tobias Linderoths avsaknad av en konkret spelidé.

I övrigt läggs utredningen ner.

Det tog två år att skramla ihop till en “bortabuss” blev vi varse härom veckan. Efter Utsikten tog det dock bara två veckor innan det var dags nästa gång. Kul att se så många boisare på plats på Olympia igår, uppskattningsvis runt hundra personer. Men visst, att åka buss en fredag till Helsingborg och få dra några bärs som en fin start på sommarsemestern är inte en onsdag i november, så vi ska nog vänta lite med att konstatera ett tydligt trendbrott. 

Ett trendbrott blev det däremot på plan där BoIS poängsvit på fem raka matcher bröts. Och självklart skulle det straffa sig att för en gångs skull försöka vara lite positiv. Jag var besviken på hur BoIS hanterade matchen, att man inte visade prov på större offensivt mod efter den senaste tidens “framgångar”. Speciellt i andra halvlek då de offensiva intentionerna nästan helt uteblev. 

Två lag som rent lag- och spelmässigt ännu inte känns riktigt färdiga var min tanke under matchen. För även om HIF hade mycket boll så kändes inte dominansen alls på samma sätt som när t ex Gefle och Oddevold gästat Påskbergsvallen. Och framåt kändes “di röe” väldigt uddlösa. 

Segermålet som sådant var också ytterst onödigt. Och det som framför allt stör mig där är att inbytte Oliver Alfonsi drar på sin en helt onödig frispark nere vid långlinjen efter sitt trixande med bollen - istället för att bara dra iväg den i första läget. En frispark som sedan mynnade ut i Helsingborgs segermål. 

Efter matchen var Tobias Linderoth som vanligt “nöjd med prestationen”. Om det bara handlat om att springa och kämpa kan jag förstå det, men om att spela fotboll? Not so much. 

“Vi har överlevt vårsäsongen och får vara glada att vi skrapat ihop så pass många poäng som 15” diskuterade ett par BoIS-supportrar på twitter igår kväll. Det ligger mycket i det. För i hur många av våra fyra trepoängare kan vi med handen på hjärtat påstå att vi förtjänade segern? 

Nu återstår det visserligen en match innan serien vänder men några fler poäng än de där femton kan jag inte tänka mig att vi tar med oss in i kaklet. För om vi haft problem med lag som Gefle och Oddevold på Påskbergsvallen vågar jag knappt tänka på hur det ska se ut när de skönspelande serieledarna Landskrona BoIS kommer på besök den 22 juli. Å andra sidan har vi ju faktiskt avgått med segern i dessa matcher. 

Men vi tar sats inför omstarten med nyförvärvet Alexander Johansson på plats, en anfallare jag för denna nivå har stora förhoppningar på. Joakim Lindner kommer också att vara tillbaka, lovade han i insläppet till Olympia igår. Något mer nyförvärv ser det också ut att kunna bli om man ska tro Tobias Linderoth i HN. 

Min genomgående analys av den här jobbiga vårsäsongen har ändå varit att det framför allt inte är i spelarmaterialet det brister utan i avsaknaden av ett stabilt grundspel eller en konkret spelidé. Det är nog även i dessa termer vårens defensiva problem ska tolkas snarare än att vi behöver värva in en ny högerback. 

Så där har Linderoth lite att jobba på om den här säsongen i slutänden ska få ett lyckligt slut, vilket under rådande omständigheter måste utläsas som “nytt kontrakt i superettan”. Till hans försvar ska dock anföras vårens smått sinnessjuka skadeproblematik. Vem som ska svara för den sistnämnda åtalspunkten känns dock mer oklart.

Bilder från matchenhttps://fotbollsplatser.blogg.se/2024/june/varbergs-bois-supportrar-pa-plats-pa-olympia-i-helsingborg.html

Matchstatistikhttps://www.flashscore.se/match/lpmve7FM/#/matchsummering/matchsummering


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-06-29 10:02:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS