Börja träna!
På gymmet förlänger du livet

Börja träna!

Nu för tiden sitter man mest hemma och kollar på sin mobil eller på TV. Vi människor blir bara latare och latare och orkar inte ens träna eller bara gå på en promenad, därför tycker jag att du ska börja träna!

För det första säger jätte många sportkanaler, forskare och elit idrottare att det är viktigt att träna eftersom om man gör det så kommer man må mentalt bättre. Om du börjar träna kommer du också att kunna fokusera bättre på skolan eller på jobbet, vi säger att du går i grundskolan och du börjar träna, ja då kommer det bli enklare för dig att fokusera på ditt skolarbete, eftersom du kommer må bättre mentalt och när du kommer att kunna fokusera bättre på ditt skolarbete kommer du kunna få bättre betyg, när du får bättre betyg så kommer du få mer merit och när du får mer merit så kommer du få en bättre utbildning, när du får bättre utbildning så kommer du att få ett bättre framtid för både dig och din familj.

För det andra om du börjar träna så kommer du att få en bättre hälsa det menas att du kommer få ett bättre immunförsvar, det kommer att finnas en mindre chans att du får en sjukdom som kan vara cancer eller en förkylning. Du kommer också att leva längre om du tränar under hela tid liv, sen när du blir gammal så kommer du även att kunna motivera andra unga/gamla personer att träna så att de mår bättre. 

Träning är dåligt, eftersom en träning tar för mycket tid av din fritid och det menas med att du kommer ha mindre tid på att plugga. För att vi säger att du kommer hem från skolan klockan fem och sen så äter du och gör dig redo inför din träning som börjar klockan sju, sen går till träningen och tränar, därefter kommer du hem helt död och vill bara sova och du har ingen tid för att plugga för att du är för trött. Därför tycker jag att träning är jätte dåligt.

Det låter inte rätt för att träning är jätte nyttigt för dig. Jag själv spelar fotboll och tycker att träning hjälper dig i livet. En gång så fick jag en skada på mina knä som gjorde så att jag inte kunde spela fotboll i ett och ett halvt år, under min skada så blev min hälsa bara sämre och sämre och det gjorde så att jag fokuserade mindre på skolan, jag försov mig typ nästan varje dag och så mådde jag både fysiskt och mentalt dåligt, jag hade ingen motivation till något. Men sen när min skada försvann så börja jag träna igen och började jag att ta hand om mig själv, jag började fokusera mer på skolan och så började jag komma i tid till skolan.
Kanske om du känner dig för trött eller stressad för att du tränar kan du äta bättre mat och sova bättre, du behöver inte heller träna varje dag du kan träna 3 eller 2 gånger om dagen under en timme för att må bra.

Alltså det jag vill säga är att om du börjar träna så kommer det att hjälpa dig både i skolan och och efter skolan, du kommer må bättre och kommer orka med mer saker i livet, därför uppmanar jag dig att sluta vara lat ock kolla på din mobil, istället för det börja träna!

Mats Åberg2023-11-08 09:13:00
Author

Fler artiklar om Huddinge gymnasium

Vinna eller försvinna - har du vad som krävs?
Färre matcher för proffsen
Den oförutsägbara basketmatchen
Vad är egentligen MotoGP?
Sport är viktigare än du tror!