Elfsborg värvar isländsk stortalang

Elfsborg värvar isländsk stortalang

IFE och UMF Stjarnan är överens om en flytt för den 19-åriga mittfältaren Eggert Aron Gudmundsson.

Eggert Aron Gudmundsson ansluter ifrån UMF Stjarnan på Island och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2028.

Den 19-åriga mittfältaren är glad över att vara i Borås och Elfsborg.
– Det känns fantastiskt att vara här i Elfsborg. Jag tror vi kan göra väldigt bra saker ihop. Jag känner mig säker i mig själv, att jag kommer att uppnå bra saker och lyckas om jag bara fortsätter som jag gjort hittills. Det är ett stort steg för mig men jag ser fram emot den här resan och jag är väldigt tacksam över att få den här möjligheten i IF Elfsborg.

Beslutet om varför han valde Elfsborg:
– Jag visste att det redan fanns tre isländska spelare här; Andri, Sveinn och Hakon. Jag visste också att det var en klubb som har höga ambitioner och som vill vinna titlar. Det kändes fantastiskt för mig att bli kontaktad av en klubb som Elfsborg. Laget och klubben har gjort väldigt mycket bra saker de senaste åren och de har en väldigt bra tränare i Jimmy Thelin. Min känsla är att klubben bara kommer att fortsätta uppåt, och att vi kommer kunna göra väldigt bra saker tillsammans.

Han beskriver sig själv som spelare såhär:
– Jag skulle säga att jag är en kraftfull spelare som gillar att dribbla. Jag är stark i duellspelet både offensivt och defensivt – och jag älskar att vinna. Mitt mål är att vinna allt!

Han har även spelat i U-landslagen och är även uttagen i A-landslaget nu i januari. Island ska möta Guatemala och Honduras i Miami.

Klubbchef Stefan Andreasson:
– Vi har jobbat en längre tid med att försöka få Eggert till oss och nu är vi äntligen i mål. Island är en mycket intressant marknad för oss och att vi nu i tuff konkurrens lyckats attrahera en av Islands mest lovande spelare känns givetvis väldigt bra. Eggert köps loss från Stjarnan och har skrivit på ett avtal som sträcker sig fram till sommaren 2028.

Manager Jimmy Thelin:
– Eggert är en väldigt initiativrik spelare som ständigt söker lösningar både med och utan boll. Han har en hög arbetskapacitet och spelar med både kraft och intensitet. Vi tror att han kommer kunna bidra både offensivt och defensivt för oss, och att han passar väldigt bra in i det sätt vi vill spela. Utanför planen är Eggert en driven och motiverad person som vi tror kommer passa väl in med övriga i truppen.

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2024-01-09 17:47:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg