Elfsborgs vinstsvit är slut

IF Elfsborg spelade 1-1 mot Djurgårdens IF.

Elfsborg hade återigen match på hemmaplan mot en toppkonkurent. Förra omgången vann Boråslaget med 3-0 mot Malmö FF. Idag kom Djurgårdens IF på besök. Jacob Ondrejkas sista hemmamatch för den här gången. Japp, yttern började bra med och efter fyra minuter kom matchens första chans första chans. Strax utanför. Matchen hamnade lite i stilje tills Lucas Bergvall sköt bollen rakt på mål efter 23 minuters spel. En minut senare blev Ahmed Qasem varnad på grund av en eftersläng på Jesper Löfgren. Ytterligare en minut efter det så sköt Oskar Fallenius bollen över mål. En halvtimme in i matchens så sköt Magnus Eriksson bollen rakt på Hákon Rafn Valdimarsson. I slutminuterna av första halvlek hade Niklas Hult bollen på sin kant. En långboll in mot straffområdet till Johan Larsson som avslutade bollen utanför. Matchen stod 0-0 efter 45 minuters spel.

I paus gjorde Djurgården ett byte. Joel Asoro ersatte Lucas Bergvall. 1-0 till IFE kom även snabbt i andra halvlek. Bara efter en minut kom Johan Larsson förbi DIF:s försvarare och satte bollen i mål. Ahmed Qasem assisterade. Jeppe Okkels fick ett läge efter 59 minuter. Han avslutade någon meter utanför mål. Byte i Djurgården efter 63 minuter. Victor Edvardsen mot Oskar Fallenius. Ahmed Qasem nickade bollen i ribban och ut efter ett inlägg av Niklas Hult. Haris Radetinac hade ett bra läge i straffområdet i minut 65. Hákon Rafn Valdimarsson stod pall och plockade bollen. Jeppe Okkels behövde läkarvård och blev utbytt i minut 68. Noah Söderberg hoppade in. En minut senare nickade Piotr Johansson bollen på Elfsborgs isländska målvakt. I samma minut blev Rasmus Schüller varnad efter en för hård duell mot Niklas Hult. Efter 70 minuter missade Sveinn Aron Gudjohnsen öppet mål. Besard Sabovic byttes in emot Magnus Eriksson i minut 71. En minut senare kom Joel Asoro fri, men Valdimarsson tog bollen. Ytterligare en minut senare kom Djurgårdens kvittering. Återigen kom Asoro igenom. Han lyfte bollen över Hákon och Victor Edvardsen puttade in bollen i mål. André Römer bombade ett skott i minut 75. Det gick till en resultatlös hörna. Två minuter senare fick Oliver Berg bollen i straffområdet och drog till, Elfsborgsmålisen tog bollen. Jacob Ondrejka byttes ut efter 78 minuter. In kom Gottfrid Rapp. På en hörna i minut 81 var Sebastian Holmén näst intill fri, men bollen gick utanför. En minut senare blev Holmén varnad. Jacob Bergström kom in när Haris Radetinac utgick efter en smäll i minut 85. Ahmed Qasem fick till en riktigt bra skott som smet utanför i minut 87. Dubbelbyte i IFE en minut senare. Sveinn Aron Gudjohnsen och Michael Baidoo utgick. In kom Jack Cooper-Love och Besfort Zeneli. Besard Sabovic varnades i minut 90. Elfsborg pressade på och Jack Cooper-Love avslutade strax, strax utanför mål efter 93 minuter. Matchen slutade 1-1.

IF Elfsborg - Djurgårdens IF: 1-1 (0-0).
Målskyttar: 1-0 – Johan Larsson (46). 1-1 – Victor Edvardssen (73).