EM-balja och bogeylag förödande kombo
Ousman Touray och Michel Melkemichel stormar fram mot Nyköpings straffområde. Ingen utdelning den här gången (heller).

När Huddinge ställs mot bogeylaget Nyköpings BIS är det definitivt fel tidpunkt att bli inspirerad av pågågående EM-turnering och svara för ett praktfullt självmål, insparkat via egen lagkamrat. Det ger Bissarna en grund att stå på och till slut tar de med sig en 3-1-viktoria hem till Nyköping, utan att övertyga det allra minsta.

Nyköping inleder med gott självförtroende men bollinnehav betyder inte att målchanser uppstår av sig själv. Huddinge visar bett i 9e, Samuel Edgren vinner boll på mittplan, spelar Alexander Jacob på högersidan och det kommer att hårt inspel i perfekt höjd. Tobias Corneliusson möter direkt. Stenhårt avslut, men över.

I 15e skickar Nyköping in en luftpastej i vårt straffområde. Efter några kraftlösa nickar fram och tillbaka satsar Noah Strand på en rejäl rensning rakt upp i banan, träffar en lagkamrat i vimlet och bollen studsar snöpligt in vid sidan om en perplex Fabian Bouleau. Gratismål à la EM. Inte vad vi behöver.

Huddinge tar hand om initiativet, skapar lägen men avsluten försvinner upp i skyn. Ända fram till 37e då Tobbe avslutar kliniskt efter att vi rullat upp Bissarnas försvar via exakta passningar och bra rörelse. 1-1.

Vi fortsätter attackera, i 40e tränger sig Alex fram till höger, in i straffområdet, nära kortlinjen går han omkull attackerad av en försvarsspelare. Domaren visar på inspark. Kom ihåg denna sekvens!

Med matchuret på 44.45 drar Nyköping på sig en frispark ett par meter utanför straffområdet. Bollen ligger kvar på platsen, ingen motståndare står i vägen, målvakten redan vid ena stolpen och gör sig redo att ställa upp sin mur. Varför skjuter ingen av de två Huddingespelarna som är vid bollen? Det är ju öppet mål. Som jag har tjatat om detta! Snälla, driv mig inte till vansinnets gräns på det här viset. Spelförståelse, för sjuttsingen! Någon?
Efter många om och men, mot uppställd mur blir det ännu ett avslut som seglar över Nyköpings ribba.

Andra halvlek inleds ungefär som den första. Nyköping äger bollen mest och nu skapar de ett par hotande hörnor som vi rensar rent och snyggt. Mellan hörnorna har Tobbe ett vasst avslut och efter har han ett ännu vassare som målvakten har problem att hejda nere vid sin högra stolpe.

I 61a satsar Ousman Touray på en andraboll efter hörna, skottet från höger visslar igenom straffområdet, tätt förbi bortre stolpen. En enda liten touch hade räckt …

När Martin Haddad får gult kort när han reagerar efter att ha fått en av de billigaste frisparkarna någonsin emot sig hör jag jinxande HIF-supporter en bit bort på läktaren. ”Nu blir det väl mål också.” Men det avstyr Fabian genom att bestämt kliva ut och slita åt sig höjdbollen.

Nyköping byter in bolltrollande kvicksilvret Abdulrahim Suleiman och han får omedelbart ett klart övertag på sin vänsterkant. Naturligtvis är det han som ligger bakom Nyköpings ledningsmål i 78e, med god hjälp av slött försvarsarbete. Han får tio meters lucka, helt omarkerad tillåts han vandra in i straffområdet och spela tvärs igenom. Vid bortre stolpen älgar Albin Aljic fram och kan inte missa öppet mål från en dryg meters håll. Vi får ingen hjälp från assisterande på den sidan, bara att acceptera att vi ånyo hjälpt Nyköping till ett mål.

I min lilla fotbollsvärld kommer HIF-bytet efter målet ett par minuter för sent, men är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag. Elias Ländin får gult kort för ett krokben strax utanför Nyköpings straffområde. Misstänker att han såg en hotande omställning om han inte ingrep. Någon med spelförståelse!

En hotande omställning kommer tre minuter senare. På Nyköpings högersida försöker en rödtröja tränga sig förbi Noah intill kortlinjen. Noah sätter emot, motståndaren faller, precis på samma sätt, på samma grästuva och i samma halvleksminut (40e) som Alex gjorde före paus. Med den skillnaden att den här gången blir det straffspark. Ärligt, jag motsätter mig inte det domslutet. Men jag ser inte skillnaden mot den förra situationen, annat än färgen på tröjorna.

Naturligtvis sätter Bissarnas kapten straffen i mål, till höger när Fabian chansar åt vänster.
Ridå!

Matchfakta
23/6                    Huddinge IF – Nyköpings BIS 1-3 (1-1)
0-1 självmål (15), 1-1 Tobias Corneliusson (37), 1-2 Albin Aljic (78), 1-3 Enis Ahmetovic (85, straff).

HIF: Fabian Bouleau – Michel Melkemichel (79 Måns Klint), Martin Haddad, Noah Strand, Elias Ländin – Herman Johansson, Samuel Edgren (86 Milo Norrby) – Ousman Touray, Omar Laamrani, Tobias Corneliusson – Alexander Jacob (86 David Nyman).
Varningar: Martin Haddad (66, reaktion mot domslut), Elias Ländin (82, ojust spel).