En seger så god som någon annan

En seger så god som någon annan

Fotboll är alltid rättvist. I historieböckerna kommer det alltid stå 1-0. Seger för HBK. Visst är det bra?!

Om vi är värda det?  Ja, det är vi. Trots vi knappt fick känna på bollen. Vi kan vända på det. Är man så ineffektiva som IFK så är man lika lite värd, eller mycket, en seger. Tur att fotboll går ut på att göra fler mål än motståndaren för att vinna en match. Nu när vi vunnit en match kan vi väl lika väl vinna fler?! 
Ja, lite hybris får jag. Dock går det över till sunt förnuft. Hade vi mött ett lag som varit iaf liiiiite effektivt så hade det förmodligen trillat in någon boll bakåt. För vad skapade vi framåt? Ett mål, ett friläge. Var det så mycket mer? Nu räckte det denna gång men det lär det inte göra för hela 2024.
Som jag sagt innan, målvaktsbesättningen är bättre i år än på länge. Rönning räddar oss i dag.
Iom vi inte släppte in något mål så försvarade vi väl oss bra? Även om det blev paniksparkningar till höger, vänster, uppåt och bakåt.
Vi kan tjata om vår 42-åring och rekord men idag, och ofta andra dagar, han står inte många meter fel på planen.
Är på mittfältet det måste hända saker. Allansson ser riktigt olycklig ut när han knatar på kanten. De flesta av oss ser att han skall vara på mitten mitt, men alla har inte den synvinkeln tydligen.
Kortpassningsspelet lämnar mer att önska. VAr tur att GBG var lika svaga där:)
Sedan tror jag det bara är en tidsfråga innan det lossnar för våra forwards. Det jag funderar på är när vulkanen skall börja mullra på bänken då RWP verkar vara förpassad till 4:e alternativ. För inte kan han vara nöjd med det?
En sista sak. Jag brukar sitta på västra sitt. I år har möjlighet att sitta på pressläktaren, lat som jag är, och hade alltså förmånen att ha västra stå framför mig. 
Vilken härlig stämning! Och många är det! Både inför och under matchen hölls det bra låda.
Jag skall inte ge mig in i bengaldebatten men när det nu fyras av vid 2:a halvleks början så undrar jag....VAr det mängdrabatt på rött? JAg vill se något blått...Är bara min högst personliga önskan.....
Nu är vi bra iaf en vecka, sen åker vi till Gurkstaden. Ingen match lär vara lätt i allsvenskan 2024!


 

Lars Bengtsson2024-04-07 18:44:00
Author

Fler artiklar om Halmstads BK