Femårskontrakt för anfallaren

Femårskontrakt för anfallaren

Dion Krasniqi lämnar kusten för att komma till Elfsborg.

Anfallaren Dion Krasniqi gjorde det bra i ett krisande Varbergs BoIS förra året. Idag kom beskedet att han har kommit till IF Elfsborg. Ett långt kontrakt är skrivet. Fem år. 

Han kommenterar beslutet att gå till Elfsborg såhär:
– Elfsborg var det naturliga valet för mig. Det är en väldigt familjär förening, och det ska bli spännande att se vad vi kan göra tillsammans, säger Dion Krasniqi.

Han känner sedan innan André Boman och Besfort Zeneli.
– Jag och André Boman har haft kontakt sedan han gick till Elfsborg, och han har gett mig en väldigt bra bild av läget i föreningen. Jag och Besfort har delat rum flera gånger på landslagssamlingar, så det känns väldigt kul att redan känna någon i laget. Han har gett mig en fin uppfattning av Elfsborg.

Anfallaren beskriver sina styrkor:
– En av mina styrkor är att jag vill vara inblandad i spelet, och här har anfallaren en roll i både uppbyggnadsfasen och avslutet. Jag är också stark i mitt presspel. Det är det jag tycker om mest med fotboll – att vara inblandad hela vägen och inte bara stå för avslut, fortsätter Dion.

Klubbchef Stefan Andreasson:
– Återigen har vi attraherat en av Sveriges mest lovande spelare på sin position, som är en del av vår strategi. Dion har redan gjort avtryck i Allsvenskan och vi ser mycket fram emot hur han kommer att utvecklas vidare i vår miljö. Efter en som alltid bra dialog med Varberg köps Dion loss direkt och han har skrivit på ett kontrakt säsongen 2028 ut.

Manager Jimmy Thelin:
– Dion är en mångsidig och kraftfull anfallare. Hans tävlingsinstinkt och höga arbetskapacitet gör att han bidrar till laget i alla faser i vårt spel och identitet. Hans karaktär och driv passar väl in med den övriga truppen – en karaktär som arbetar hårt för laget i alla lägen. Vi har följt Dions utveckling under flera år och vi är nu glada över att välkomna honom till IF Elfsborg.

Han är född 24:e augusti 2003 och tidigare klubbar är Eslövs BK, Lunds BK och Varbergs BoIS. Han har även varit och spelat för Kosovos U21-landslag.

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2023-12-27 16:54:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg