Förlust efter straffar

Elfsborg tappade segern i sista sekund och därefter förlorade laget på straffar.

Sista matchen på träningslägret i Algarve. Efter en kvarts spel fick Michael Baidoo tag i bollen högt upp i planen och drog bollen vid sidan om mål. Fem minuter senare nickade Valdemar Byskov bollen på mål. Hákon Rafn Valdimarsson gjorde en dunderräddning. Alexander Bernhardsson hade ett skott i ribban efter 21 minuter. Alexander Bernhardsson fortsatte sin fina försäsong med att göra 1-0. Jacob Ondrejka serverade yttern. ”Bambi” fintade bort Juninho och la in bollen fint i mål. Hákon Rafn Valdimarsson hade en fin räddning till i slutet av halvleken. 1-0 till Elfsborg stod sig i paus.

Jeppe Okkels ersatte Alexander Bernhardsson efter första halvlek. FC Midtjylland skapade en chans tidigt. Edward Chilufya hade fritt mål och sköt bollen i stolpen. Johan Larsson passade bollen fram till Noah Söderberg som drog bollen utanför mål efter 55 minuters spel. Efter drygt en timmas spel bytte Elfsborg ut fyra spelare. Emmanuel Boateng, Per Frick, Noah Söderberg och Michael Baidoo ut. In kom André Römer, Oscar Aga, Timothy Noor Ouma och Besfort Zeneli. Kenyanen Ouma sköt ett hårt skott som gick utanför stolpen tio minuter senare. I minut 73 blev Simon Strand utvisad efter en duell med en dansk. Även dansken fick rött kort efter ett grepp på ytterbackens huvud. Fem minuter senare gjorde Elfsborg ett dubbelbyte. André Boman och Ahmed Qasem ersatte Besfort Zeneli och Jacob Ondrejka. Ytterligare en minut senare blev Timothy Noor Ouma varnad. Diamanten Ouma sköt bollen strax över mål i minut 89. Det sista som hände i matchen var att FC Midtjylland kvitterade. Frederik Heiselberg gjorde målet. Matchen gick till straffar.

Jeppe Okkels gjorde mål på första. Hákon Rafn Valdimarsson räddade Midtjyllands första. Oscar Aga dunkade in bollen säkert i mål därefter. Nästa straff gjorde danskarna mål på. André Römer missade sedan. Midtjylland kvitterade. Både Ahmed Qasem och Midtjyllands nästa straffskytt gjorde mål. Sebastian Holmén missade därefter målet. FC Midtjylland avgjorde matchen med sista straffen.