Fyra debutanter i Dahl Tomassons junitrupp

Fyra debutanter i Dahl Tomassons junitrupp

Under onsdagen presenterade förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson sin trupp till kommande samlingarna i juni. Med i truppen fanns fyra debutanter. – Jag ser fram emot att vara tillsammans med spelare och ledare igen, säger herrlandslagets förbundskapten.

I juni kommer Sveriges herrlandslag i fotboll att spela två landskamper. Den första mot Danmark spelas på bortaplan, innan det är dags för Serbien hemma på Friends Arena den 8 juni. Under matchen på Friends Arena ska Zlatan hyllas. 

– Vi ser också fram emot ”Zlatans match”, den möjligheten ska vi ta till vara och se till så det blir bra för hans del, säger herrlandslagets förbundskapten Jon Dahl Tomasson till förbundets hemsida.

I truppen som presenterades under onsdagsförmiddagen finns fyra landslagsdebutanter med, nämligen Sebastian Nanasi, Samuel Dahl, Niclas Eliasson och Eric Smith.

– Vi får in ytterligare några spelare som får chansen att visa upp sig, säger herrlandslagets förbundskapten.

– Eliasson har gjort en massa poäng och är en intressant spelare, Sebastian Nanasi var Allsvenskans bästa spelare ifjol, en spelare jag känner då jag tog in honom i Malmö FF:s trupp och jag ser fram emot att få träffa honom.  Så har vi Smith som gick upp med St Pauli och haft en bra säsong. Dahl är en ung spelare, han ska få möjlighet att fånga vår uppmärksamhet.

Landslagstruppen
Målvakter:
Robin Olsen
Viktor Johansson
Kristoffer Nordfeldt

Försvarare:
Ludwig Augustinsson
Hjalmar Ekdal
Isak Hien
Emil Holm
Emil Krafth
Victor Nilsson Lindelöf
Carl Starfelt
Linus Wahlqvist Egnell
Samuel Dahl
Eric Smith

Mittfältare/anfallare:
Jens Cajuste
Anthony Elanga
Niclas Eliasson
Emil Forsberg
Samuel Gustafson
Viktor Gyökeres
Alexander Isak
Dejan Kulusevski
Hugo Larsson
Sebastian Nanasi
Gustaf Nilsson,
Simon Olsson
Anton Salétros



SvenskaFans.com2024-05-22 12:57:00
Author

Fler artiklar om Sverige