Stora Valla, 2022-10-08 15:00

Degerfors - Sirius
0 - 0

GRATISMATCH PÅ STORA VALLA


Årets match vad gäller prestation fick vi uppleva när serieledande Djurgården besökte Stora Valla senast. Njuter fortfarande när jag ser matchen i repris utan att ha hjärtat i halsgropen. Årets match 2.0 ser vi denna omgång när Sirius kommer på besök. Gratismatchen, när supportrar, företagare, organisationer och andra tillskyndare bidrar på bästa sätt är betydelsefull för föreningens ekonomi.

Det är dags nu att ta de första allsvenska poängen mot Sirius, tre försök hittills har varit misslyckade. Senaste vinsten minns vi från Superettan 2016, när Sheptin Hasanis enda mål räckte till tre poäng. Kvar från det laget är i dag Sebastian Ohlson(avstängd denna gång) samt tränarparet Solberg och Holmberg.
I ett kortare perspektiv kanske vi kan prata om skilda världar mellan lagen, där Sirius innan 1-1 senast mot AIK hade sex raka förluster medan Degerfors har tagit poäng de senast fem matcherna. Bortapoängen mot Häcken och AIK samt den övertygande vinsten mot Djurgården senast visar prov på fin form och gott självförtroende. Nu hoppas vi och tror på att höstformen håller i sig, att vi får resultaten med oss och ökar avståndet till Helsingborg samtidigt som vi knappar in på de lag som ligger närmast ovanför kvalstrecket. Och så ses vi väl på Stora Valla i god tid innan avspark.
 

Håkan Hansson 2022-10-07 22:15:45
Author

Fler artiklar om Degerfors